• 0

Beko opet nije došao u Više javno tužilaštvo na saslušanje!

Beko, koji će dati iskaz u svojstvu oštećenog, prošle sedmice je izostao sa zakazanog saslušanja jer ni on, niti njegov advokat nisu bili primili poziv tužilaštva

  • 0

Biznismen Milan Beko danas ponovo nije došao u Više javno tužilaštvo u Beogradu gde je trebalo da svedoči u okviru istrage koja se vodi protiv Aleksandra Zdravkovića, osumnjičenog da je pokušao da ga ubije u novembru 2014. godine.
U tužilaštvo je iz pritvora Okružnog zatvora priveden i Zdravković, jer je želeo da prisustvovuje ispitivanju Beka i drugih svedoka radi prepoznavanja. Zdravković je priveden pod jakim policijskim obezbeđenjem, a tokom njegovog dovoženja okolni saobraćaj bio je privremeno zaustavljen.

SLUČAJ BEKO: Osumnjičeni za pokušaj atentata došao na suđenje, biznismen odsustvovao jer nije dobio poziv!
Beko, koji je trebalo da da iskaz u svojstvu oštećenog, prošle sedmice je izostao sa zakazanog saslušanja jer ni on, niti njegov advokat nisu bili primili poziv tužilaštva.
Danas je trebalo po treći put da da iskaz povodom napada na njega u svojstvu oštećenog, pošto je ranije svedočio u postupku protiv Maje Adrovac, koja je u junu prvostpenom presudom oslobođena od optužbi da je pomagala NN izvršiocu koji je pokušao da ga likvidira 14. novembra 2014. godine ispred kuće u kojoj živi sa porodicom.
Za danas su zakazana i saslušanja još dva svedoka, a to su Bekovi vozači Dragan Dragaš i Boban Mančić, koji su prošle srede takođe izostali u tužilaštvu jer nisu primili pozive.
Zdravković, koji je uhapšen u julu, početkom septembra je zvanično izneo odbranu pred tužiocem negirajući bilo kakvu vezu sa pokušajem ubistva Beka.
Nakon hapšenja, on nije želeo da iznosi odbranu jer je bio ranjen u jednom obračunu i trpeo je bolove.
Na teret mu se stavlja krivično delo "teško ubistvo u pokušaju" i nalazi se u pritvoru.
Zdravković se naredbom o sprovođenju istrage tereti da je sa više nepoznatih osoba pokušao da ubije Beka, kao i da je doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju kuće u kojoj živi biznismen.
On je i ranije sumnjičen za teška krivična dela kao pripadnik "zemunskog klana".
U Bekovom slučaju uhapšen je sredinom jula na osnovu DNK, jer je desetak dana ranije u Beogradu upucan u ruku i hospitalizovan.
Upoređivanjem ranije nađenih tragova u vezi sa Bekovim slučajem i njegovog DNK zaključeno je da je reč o istoj osobi.
Viši sud u Beogradu je u junu prvostepenom presudom oslobodio Maju Adrovac optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva Beka, a njen muž Ivan se dovodi u vezu sa ovim delom mada još nije pod zvaničnom istragom.
(Tanjug / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima