ERIK JE NAJHUMANIJI KRALJ NA SVETU: Iz siromašne Gane otišao u obećanu zemlju da zaradi za svoje podanike (VIDEO)

- Celo selo je strašno siromašno. Na klinici radi samo jedna babica i nekoliko sestara. Doktora nema - kaže kralj Erik Manu

  • 5

Erik Manu, kralj jednog zapadnofričkog plemena, vratio se u Kanadu da bi nastavio da se bavi baštovanstvom ne bi li tako sakupio novac za zdravstveno osiguranje za svoje podanike.

TAJNA PLEMENA MURSI: Žene stavljaju ploče u usta, a razlog je neverovatan (FOTO) (VIDEO)

Manu je postao kralj kada je njegov ujak Dat (67) preminuo prošle godine. Pošto je živeo tri godine u Kanadi, sa ženom i malim sinom, Manu se vratio na jug Gane da bi preuzeo presto.

- To je veliko iskustvo. Morate strasno da ga prigrlite - kaže Erik. - U putanju je moje nasledstvo, kultura i tradicija mog naroda.

Ali, sada se šef Akan plemena iz sela Adansi Aboabo, vratio u Kanadu na svoj stari posao baštovanstva i hortikulture.

- Ponekad, kad odemo na posao i kažu mi: "Ti si poglavica, video sam te na TV-u. Zašto se baviš ovim? - priča Erik Manu.

Kada je prvi put došao u Kanadu, njegova šefica Suzan Votson, osnovala je fondaciju "Do Meseca i nazad" i mladog kralja poslala nazad sa donacijom u vidu školske opreme, odeće, laptopova i lekova. Suzan Votson je otputovala u Ganu na ceremoniju:

- Oni su predivni spolja i iznutra i nemaju apsolutno ništa.

Novac koji se Erik Manu nada da će sakupiti tokom višemesečnog boravka u Kanadi biće investiran u poboljšanje zdravstva.

- Celo selo je strašno siromašno. Na klinici radi samo jedna babica i nekoliko sestara. Doktora nema - kaže Erik Manu.

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA