≫ 

NIGDE BEZ JAKNE: Nemoj da vas prevari sunce prvog dana jeseni

Telegraf servis vam svakog jutra donosi najbitnije informacije za početak radnog dana

  • 4

I ovog jutra oko 8 sati, dobijaćete puš notifikacije Telegraf servisa, u kojem ćemo vas obaveštavati o najbitnijim informacijama, kakvo nas vreme očekuje, trenutno stanje na ulicama Beograda, kolovozu u Srbiji, kako je protekla noć u prestonici, a bićete u prilici i da pročitate šta su nam ovog jutra poručile zvezde.

Foto: pravoslavnacrkva.ch Foto: pravoslavnacrkva.ch

SVETAC DANA

Srpska pravoslavna crkav i njeni vernici danas slave Svetog Joakima i Anu, roditelje presvete Bogorodice Marije, koju su dobili u kasnim godinama. Joakim i Ana su 50 godina živeli u braku, ali su bili besplodni. Živeli su bogougodno i tiho, i od svih svojih prihoda samo trećinu su upotrebljavali na sebe, drugu su davali siromasima a treću hramu.

Ana je imala još dve sestre – Mariju i Soviju. Marija se udala u Vitlejem, i rodila Salomiju a Sovija, koja se takođe, udala u Vitlejem, rodila je Jelisavetu, majku Svetog Jovana Preteče.

Detaljnije i svetom Jaokimu i Ani možete pročitati OVDE.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

VREME U SRBIJI

U Srbiji će danas biti malo i umereno oblačno i sveže sa slabim i umerenim vetrom, zapadnog i severozapadnog pravca, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Jutarnja temperatura iznosiće od pet do 10 stepeni, a najviša dnevna će biti od 16 do 21 stepen.

U Beogradu će danas biti malo i umereno oblacno i sveže.

Kakvo nas vreme očekuje do kraja dana i za dane vikenda možete pročitati OVDE.

Foto: naxi.rs Foto: naxi.rs

SAOBRAĆAJ U BEOGRADU

Nešto pre osam časova krenuo je jutarnji špic. Veće  gužve zabeležene su na Gazeli, gde je veliki broj automobila i u pravcu grada i ka Novom Beogradu.

Foto: naxi.rs Foto: naxi.rs

Most na Adi je rasterećen od saobraćaja, pa savetujemo svima koji bi da izbegnu gradsku gužvu, a idu ka Novom Beogradu ili Sajmu krenu ovim putem.

Nešto pre 9 časova intenzitet saobraćaja na Autokomandi se smirio, pa ukoliko idete ovim putem na posao, budite bez brige, jer je jutarnji špci prošao.

Foto: naxi.rs Foto: naxi.rs

Na Trgu Nikole Pašića saobraćaj je umerenog intenziteta bez većih gužvi.

U svakom momentu možete pratiti stanje na ulicama Beograda ukoliko kliknete OVDE.

Foto - ilustracija: Tanjug/Saša Petrović Foto - ilustracija: Tanjug/Saša Petrović

KAKO JE PROTEKLA NOĆ U BEOGRADU?

U Beogradu je noćas došlo do incidenta kod Terazijske česme pri čemu je u sukobu dva muškarca jedan zadobio ubode nožem, zbog čega je prebačen na Vojno-medicinsku akademiju.

- Incident se dogodio oko 22 sata, a povrede nisu bile teže prirode, rekla je Tanjugu portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Hitna pomoć je noćas intervenisala 95 puta od kojih 10 puta na javnom mestu, uključujući dve saobraćajne nesreće.

U ponoć, u Ruskoj ulici kod sajma, došlo je do udesa u kojem je povređen vozač, star 67 godina kojeg je ekipa Hitne pomoći prevezna na VMA. Oko 3 sata i 40 minuta, u Broči je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su povređene tri muške osobe, starosti 25, 26 i 27 godina. Mladići su prebačeni na Vojno medicinsku akademiju zbog potresa mozga, što se smatra težom traumom, rekla je Macura.

Ekipa Hitne pomoći je u toku noći u Beogradu intervenisala ukupno 95 puta, od čega 10 puta na javnom mestu.

Detaljnije o incidentu kod Terazijske česme i drugim intervencijama u toku noći možete pročitati OVDE.

Foto-montaža: pixabay.com, Profimedia/Panthermedia Foto-montaža: pixabay.com, Profimedia/Panthermedia

DNEVNI HOROSKOP

OVAN: U poslovnom okruženju nije baš sve idealno. Očekuje vas prilično napeta atmosfera puna tenzije. BIK: Iako želite promene na ljubavnom planu, jednostavno još uvek niste naišli na osobu koja vam odgovara. BLIZANCI: Povedite računa da ne stvorite sebi probleme na poslovnom planu zbog toga što zapostavljate neke svoje obaveze RAK: Počinjete da primećujete osobu koja vam se već neko vreme suptilno udvara i divi LAV: Možete imati manje probleme sa nekom osobom iz radnog okruženja ako ne budete poveli računa o svom ponašanju. DEVICA: Možete da očekujete nova poznanstva! VAGA: Veoma ste snalažljivi i možete da izvučete korist za sebe i iz nekih veoma neugodnih situacija ŠKORPIJA: Veoma ste aktivni na polju flerta i to vam popravlja raspoloženje. Krvni pritisak vam oscilira. STRELAC: Postepeno dolazite do rešenja za probleme koji su vas mučili na polju finansija JARAC: Možete da očekujete promene na polju emocija! Konačno se pojavljuje osoba koja će razbuktati vaše strasti! VODOLIJA: Proverite krvnu sliku RIBE: Maksimalno ste posvećeni voljenoj osobi. Delujete veoma zaštitnički prema njoj, a ona u tome uživa.

Detaljan horoskop za današnji dan možete pročitati OVDE.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ATIMUS

    22. septembar 2016 | 08:10

    Mrma .....seljaci se dokopali terazije

  • Pedja

    22. septembar 2016 | 08:38

    Katastrofalna situacija u ulici Vojvode Stepe je posledica nestrucnog projektovanja jedne vitalne saobracajnice. Umesto da se nakon obnove poveca protok i ubrza protok saobracaja "stručni tim projektanata i izvodjača" je uspeo da zaguši i onako već opterecenu ulicu. Umesto da se koriste obe trake a time bi se i gradski prevoz ubrzao, sada imamo jednu traku za gradski prevoz i jednu za putnička vozila. I onda kada na nekoj raskrsnici kolona vozila koja skrece levo napr. U Vitanovačku tramvaj ili autobus može i po 10 min da čeka da predje raskrsnicu a takvih raskrsnica sa semafirima je dodadto najmanje na 5 mesta. Jedino moguce resenje ovakve lose situacije je da se dozvoli saobracaj u obe trake i isključi veci broj semafora koji su postavljeni bez ikakve logike (sem da neko napuni privatne džepove kroz provizije za kupljenu opremu).

  • Milka

    22. septembar 2016 | 09:55

    Bahatost kriminal i estrogeni i adetivi nas ubijaju ?bravo Srbijo nista pametno i vredno sem praznika nema da procitamo i vidimo?takode starlete itd?'

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA