≫ 

VANREDNO STANJE U SEVERNOJ KAROLINI: 9 osoba povređeno, 44 uhapšeno. Nacionalna garda izašla na ulice (FOTO) (VIDEO)

Protesti su eskalirali drugu noć zaredom, a policija je gumenim mecima pucala na demonstrante i suzavcem pokušavala da ih rastera

  • 8

Jedna osoba je upucana na protestima zbog policijskog ubistva Afroamerikanca u gradu Šarlot u američkoj državi Severna Karolina. Prema najnovijim informacijama, devetoro osoba je povređeno, dok je 44 uhapšeno.

POLICAJCI U AMERICI UBILI JOŠ JEDNOG CRNCA: Protesti na ulicama Šarlota, ima POVREĐENIH (VIDEO)

Proglašeno je vanredno stanje.

Foto: Tanjug/AP/The Charlotte Observer Foto: Tanjug/AP/The Charlotte Observer

U sukobima policije i demonstranata povređena su četiri policajca, a guverner Pet Mekrori je proglasio vanredno stanje i naložio angažovanje Nacionalne garde.

Protesti su eskalirali drugu noć zaredom, a policija je gumenim mecima pucala na demonstrante i suzavcem pokušavala da ih rastera.

Foto: Tanjug/AP/The Charlotte Observer Foto: Tanjug/AP/The Charlotte Observer

Šef policije u tom gradu Ker Putni potvrdio je smrt jedne osobe, ali saopštio njeno ime, prenosi B92.

Demonstracije su započele mirno, ali su postale nasilne, nakon što je nekoliko stotina demonstranata marširalo kroz grad. Demonstranti su se na velikoj raskrsnici sukobili s pripadnicima policije koji su bili u koloni patrolnih vozila parkiranih uz ulicu.

Foto: Tanjug/AP/The Charlotte Observer Foto: Tanjug/AP/The Charlotte Observer

U tom trenutku policija je ispalila gumene metke i suzavac kako bi rasterala demonstrante, a oni su bacali petarde na policajce. Navodi se i da su pojedini demonstranti pljačkali prodavnice.

Protesti u Šarlotu počeli su u utorak, nakon smrti Kejta Lamonta Skota (43), za koju je odgovoran policajac Brentli Vinson, takođe crnac, u međuvremenu smenjen s dužnosti.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Skot je bio u parkiranom automobilu i imao je oružje, tvrdi policija. Njegovi bližnji i svedoci kažu da je bio nenaoružan.

Vlasti nisu pustile snimak incidenta, ali je gradonačelnik rekao da će to učiniti.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Lokalna policija navela je na Tviteru da je prvog dana protesta povredjeno oko 12 policajaca.

Pogledajte video protesta:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MiroslavBB

    22. septembar 2016 | 11:05

    KRAJ, jedne ere - jedne LOPOVSKE 'civilizacije', BANDITSKOG KAPITALIZMA???!!! Tamo je sve i pocelo, tamo ce se sve i ZAVRSITI - opstim SLOMOM te finansijski NAJzaduzenije zemlje svijeta i MORALNO POSRNULE 'tvorevine' ... Obama, POSLJEDNJI americki predsjednik!!!!

  • Pandur

    22. septembar 2016 | 11:34

    Ja sam "sokiran"...da se ovo desava u zemlji "izuzetnih"..u "raju" demokratije I tzv ljudskih prava...ja sam vrlo "sokiran" ...ovo je delo putina..ovo ne rade "izuzetni"...ovo su ruski provokatori...;)

  • Esenes Bot-Sendvički

    22. septembar 2016 | 08:56

    Vanredno stanje u Severnoj Karolini i to je ok, jer je svetski "problem" sa "ljudskim pravima" Severna Koreja poslednja nezavisna zemlja na svetu koja ne ugrožava nikog, ne preti nikom i ne meša se u bilo čiji život.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA