≫ 

DEVOJČICA BILA ŽIVA NAKON PADA SA TERASE: Stravični jauci majke dok je držala dete u rukama

Neposredno pre pada devojčica je bila u stanu sa majkom i radila domaći zadatak

  • 1

Sedmogodišnja devojčica M. B. poginula je u sredu nakon pada sa terase petog sprata zgrade u Banatskoj ulici u Subotici.

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U SUBOTICI: Devojčica (7) pala sa terase, na mestu ostala mrtva

Nesreća se dogodila pod zasad još nerazjašnjenim okolnostima, u stanu gde je nesrećno dete živelo sa roditeljima i godinu dana starijim bratom. Neposredno pre pada, devojčica, inače đak prvog razreda OŠ "Sonja Marinković", u stanu je bila sa majkom i radila domaći zadatak.

Prema rečima komšija, očevidaca tragedije, detetu je pad ublažilo drvo ispred zgrade, pa je M. B. u početku davala znake života. Nažalost, ona je ipak preminula vrlo brzo. Nezvanično se saznaje da se devojčica nagnula između dve saksije sa cvećem i strmoglavila.

- Majka je odmah istrčala napolje i na rukama je donela do ulaznih vrata u zgradu. Bila je živa - kaže vidno potresena komšinica Milka.

- Žena je jaukala, nije bila u stanju da pozove Hitnu pomoć, već je to uradio jedan komšija. Hitna je odmah došla i nadali smo se da će preživeti. Ali strašne vesti su nas dotukle - rekla je Milka, a prenose Večernje novosti.

Foto - Ilustracija: Telegraf Foto - Ilustracija: Telegraf

Na lice mesta stigli su i policija i tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici, koji rade na utvrđivanju okolnosti koje su dovele do tragedije. Kako su rekli u Opštoj bolnici u Subotici, povređena devojčica je primljena oko 13 časova, ali bez vitalnih funkcija.

- Više lekara je pokušalo da je spase, dali su sve od sebe, ali je posle 50 minuta preminula - kaže Miroslav Mamula sa Urgentnog odeljenja.

Komšije na Prozivci su bile u šoku kada su saznale strašne vesti.

- Čuli smo samo tup udarac, ali u prvi mah nismo znali šta se desilo. Kada se prolomio lelek svi smo izašli i na ulazu u zgradu videli telo devojčice i izbezumljenu majku - dodaje vremešni komšija.

Foto-ilustracija: Tanjug/Irfan Ličina Foto-ilustracija: Tanjug/Irfan Ličina

- To dete me je odmalena jako volelo, veselo trčalo oko mene, ne mogu još da dođem sebi šta se desilo - rekao je komšija.

Devojčicine roditelje, porodicu Bunić, komšije opisuju kao divne i dobre ljude, koji vredno rade u fabrikama u Industrijskoj zoni Mali Bajmok.

Vrata njihovog stana u Banatskoj 40 u naselju Prozivka u sredu po podne su bila zaključana, a telo nastradale devojčice preneseno je na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA