• 55

ČEKA NAS MNOGO HLADNA ZIMA: Ovo je detalj koji nijedan meteorolog NEĆE DA VAM OTKRIJE!

Ivan Ristić, meteorolog deli Todorovićevo mišljenje, i smatra da će ova zima biti sigurno hladnija u odnosu na prethodne

 • 55

Prethodne tri zime bile su prilično blage, sa malo hladnih dana i snega, a ako izuzmemo februar 2012. godine, onda četiri godine nismo osetili šta znači prava hladnoća! Neko nepisano pravilo je da posle tri, četiri toplije dolazi hladna zima, pa po svemu sudeći, 2016. odnosno 2017. trebalo bi da bude prilično hladnija od prethodnih.

 

SVI PRIČAJU O SIBIRU I AMERICI, a niko nije očekivao da u ovoj zemlji temperatura padne na MINUS 41 stepen! (FOTO)

 

Meteorolog Nedeljko Todorović, kaže za Telegraf da ne može sa sigurnošću da tvrdi da li će zima biti toliko hladna, ali, ukoliko se uzme neka statistika da posle tri, četiri tople zime uglavnom dolazi hladnija, onda će tako biti ove godine.

 

- Prethodne tri godine su bile ekstremno tople, a i 2012. za koju stalno govorimo da je bila hladna, osim februara je takođe bila toplija, tako da četiri godine godine nije bilo prave hladnoće. Po svemu sudeći, ova zima trebalo bi da bude hladnija od prethodnih, sa nižim temperaturama, i sa nešto više snega - rekao je Todorović za Telegraf.

 

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

 

Ivan Ristić, meteorolog deli Todorovićevo mišljenje, i smatra da će ova zima biti sigurno hladnija u odnosu na prethodne.

 

- Sve je veća verovatnoća da će ova zima biti hladnija, jer su prethodne bile prilično blage. Uglavnom je to neko nepisano pravilo - rekao je Ristić.

 

Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Foto: Tanjug/Srđan Ilić

 

Todorovićevo i Ristićevo mišljenje ipak ne deli meteorolog Časlav Stanojević, koji se vodi narodnim verovanjem, i koji ističe da će ova zima biti takođe blaga.

 

- Ja verujem u narodna verovanja, da ako je na Preobraženje, koje je bilo 19. avgusta lepo vreme, onda će zima biti prilično topla. A, ove godine je tog dana bilo baš lepo - rekao je Stanojević.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Bruce Lee

  22. septembar 2016 | 21:27

  Prošle godine ste pisali da će biti -40. Za leto ste najavljivali do 50 stepeni.

 • Јелена у земљи чуда

  22. septembar 2016 | 22:23

  То причате већ неколико зима. И ништа. Нек' буде каква хоће, не берем бригу, нек' смо живи и здрави :-)

 • LA

  23. septembar 2016 | 00:30

  Bas imaju strucna objasnjenja za svoje tvrdnje. Evo malo da im pomognem, Indijanci vec 3 godine beru drva, sigurno ce biti hladna zima !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA