Odbačena žalba porodica ubijenih Bosanaca u Srebrenici

Evropski sud za ljudska prava danas je odbacio ovaj slučaj uz obrazloženje da su holandske vlasti "detaljno istražile incident i pažljivo razmotrile zahtev za krivično gonjenje"

  • 8

Evropski sud za ljudska prava odbacio je žalbu članova porodica trojice Bosanaca ubijenih 1995. godine u Srebrenici, koja se odnosi na odluku holandskog tužioca da ne podnese krivičnu prijavu protiv trojice holandskih oficira zbog navodne suodgovorosti za njihovu smrt.

MIGRANTI TUŽILI MAKEDONCE jer su ih proterali nazad u Grčku

Evropski sud za ljudska prava danas je odbacio ovaj slučaj uz obrazloženje da su holandske vlasti "detaljno istražile incident i pažljivo razmotrile zahtev za krivično gonjenje", prenosi AP.

Porodice poginulih već traže krivičnu odgovornost za holandske vojnike koji su za vreme napada u Srebrenici bili angažovani u okviru mirovnih snaga Ujedinjenih nacija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    23. septembar 2016 | 14:58

    Ciji su ovo sehidi u pitocarima!!!??? NASA braca i djeca !!! Ciji se bijele nisani dok ljudska prava odbijaju istinu da kazu!! To su nasi srebrencani!!!

  • Nina

    23. septembar 2016 | 14:56

    Ciji su ovo sehidi ? Ciji su ovo djedovi ,ocevi,braca,sestre djecica u mezarovima? NASA naseg naroda podrinja!!! Ciji se bijele nisani !! Nasih sehida nase brace! Ovdje i kamen za njima place ! Ujedinjene nacije ,ljudska prava ,odbili tuzbu sramota ,gledali su holandzani mirno dok mladic i njegovi ubijaju neduzne civile!! Zasto 95 un nije pomogao avec se kasno sjetibi!! Vezani holandzani u potocarima za bandjere posmatrali ubista nase brace i djece!!! Nek IH bude sramota!! Allah nek da lijepi dzenet nasim sehidima u pitocarima i sirom bosne!!! Stidite se istine!!!!!

  • Crnogorac

    24. septembar 2016 | 10:02

    Nina popij kaHvu bona....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA