≫ 

Šamar Donaldu Trampu od "FAST FUD" kompanija

Američki milijarder nije miljenik prehrambene industrije

  • 6

Kandidat republikanske stranke Donald Tramp ne krije da obožava da pojede bik mek ili čizburger, ali to mu nije donelo značajnu podršku industrije "brze hrane" u aktuelnoj kampanji za predsednika Amerike.

- To je sjajna hrana. Uživam u "fast fudu" i često je jedem - priznao je Tramp, ali besplatna reklama nije baš izazvala očekivanu reakciju.

Iako je nepisano pravilo da industrija brze hrane favorizuje kandidate republikanske partije, čija politika više ide u korist čuvenih lanaca "fast fuda", u slučaju Donalda Trampa ta podrška je poprilično izostala.

Prema trenutnim podacima, kontroverzni milijarder je dobio donacije u iznosu od samo 152.000 dolara, dok je njegov protivkandidat u predsedničkoj trci Hilari Klinton primila milion dolara. Nije baš najjasnije zašto Mek Donald, KFC, Sabvej i ostale značajne kompanije praktično bojkotuju Trampa.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Američki mediji spekulišu da je moguć razlog to što bi otvorena podrška kontroverznom kandidatu mogla da izazove bojkot njihovih mušterija koji smatraju da su mnoge Trampove izjave i stavovi rasistički.

Ovi iznosi su za Trampa još porazniji, ako se u obzir uzmu brojke iz prethodne predsedničke kampanje, kada je kandidat republikanske stranke Mit Romni imao značajnu podršku prehrambene industrije. Tada su poznati lanci brze hrane pomogli kampanju sa 2.5 miliona dolara, ali ni to nije pomoglo Romniju, pošto je Barak Obama izborio drugi mandat u Beloj kući.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • afdsfdsfdsf

    23. septembar 2016 | 12:04

    Jel vam treba objasnjenje??? Zato sto Tramp ne sme da pobedi na obim izborima, CIA nece dozvoliti. Eto jel vama sad jasno?

  • Isko

    23. septembar 2016 | 15:09

    Pa zar nisu najbogatiji rekli da njega moraju da zaustave po svaku cenu. Iskreno, ni on nije baš sasvim svoj. Tipični naduvani milioner.

  • Joca

    25. septembar 2016 | 11:57

    Polakooo. Kupice Tramp sve medije i novine,televizije, kablovske pa ce onda cia morati da kupi ceo internet da bi ga pobedila na izborima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA