RASKRINKAN(A): Ivana Radoš promenila pol da bi zavodila i pljačkala starce (FOTO)

Priča o "medicinskoj sestri" Ivana Zdravka Josipa Radoš je kao sa filma, a porodice žrtava i dalje ne mogu da veruju kako je sve prevario/la

  • 0

U emisiji "Provjereno" otkriven je prevarant koji je promenio pol kako bi zavodio stare i bolesne muškarce da bi izvukao korist od njihove imovine. Toto Gubić iz Bjelovara se predstavljao kao medicinska sestra Ivana Zdravka Josipa Radoš.

- Ta osoba se predstavila mom ocu kao osoba koja je medicinska sestra - kaže Renata, ćerka Alojzija (78) koji je bio žrtva ovog prevaranta.

Sve se odvijalo tako brzo i za samo dva dana sa tekućeg računa njenog oca nestalo je 13.700 kuna (oko 1.800 evra). Jedan dan sahrani jednog, a nedelju dana kasnije se hvali preko Fejsbuka da nosi blizance drugom čoveku.

Situacija je brzo kulminirala. Niko nije mogao da pronađe Alojzija, pa je prijavljen njegov nestanak. Policija ga je locirala u bolnici u Bjelovaru gde je bio u komi.

- Izašla sam prvo da izvadim tatin izvod iz knjige rođenih i ličnu kartu i tada je pored njegovog zdravstvenog stanja usledio drugi šok. Tata je sat vremena pre nego što je završio u bolnici sa tom osobom sklopio ugovor o životnom partnertsvu - rekla je Renata.

Nakon toga Alojzije je preminuo i potom je usledio novi šok.

Ivana Zdravka koja je sa njenim ocem potpisala ugovor o doživotnom izdržavanju postala je vlasnica trospratnice u zagrebačkoj Dubravi.

Printksin: provjereno.dnevnik.hr Printksin: provjereno.dnevnik.hr

Kada je Renata videla ugovor znala je da se njen otac potpisuje sa Alojzije, a ne Alojz kako piše u dokumentu, što joj je bilo sumnjivo. Prevaru je otkrila novinarka "Provjerenog" Ema Branica koja je ugovor odnela grafologu na veštačenje koji je utvrdio da je potpis falsifikovan.

Ali priča se nastavila. Nedelju dana nakon što je sahranila gospodina Cesara u istoj kući se našao novi muškarac. Porodica tog čoveka je prijavila njegov nestanak pa ga je policija pronašla i vratila u Jajce. Pre nego što su ga locirali i vratili porodici, Ivana Zdravka je objavila da je trudna i da nosi blizance.

Zvuči neverovatno, ali njena najnovija žrtva je potpisala kako priznaje decu.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA