• 4

RADO IDU SRBI U VOJNIKE: Zakletvu izgovorilo 500 momaka i devojaka spremnih za ODBRANU ZEMLJE (FOTO)

Ministar Zoran Đorđević istakao je da taj svečani čin potvrđuje snažnu vezu naše vojske i naroda

  • 4

Vojničku zakletvu danas je izgovorilo 500 mladića i devojaka iz septembarske klase, dobrovoljnih služitelja vojske, kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, slušalaca klase rezervnih oficira VA i sanitetske službe VMA.
TRI SRPSKA GRADA DANAS ĆE BITI NAJPONOSNIJA: Dobrovoljni vojnici polažu zakletvu!

Svečanost tim povodom održana je u kasarnama „Aerodrom“ u Somboru, „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu i „Vojvoda Petar Bojović“ u Leskovcu.
Ministar odbrane Zoran Đorđević, sa saradnicima, prisustvovao je svečanosti polaganja vojničke zakletve u kasarni „Aerodrom“ u Somboru.
Čestitajući vojničku zakletvu, ministar Đorđević je istakao da taj svečani čin potvrđuje snažnu vezu naše vojske i naroda.
Foto: mod.gov.rs

Foto: mod.gov.rs


- Polaganje vojničke zakletve u životu svakoga od vas dokaz je vaše zrelosti, odgovornosti, osećaja pripadnosti i patriotizma, to je čin zbog koga vaši roditelji i prijatelji mogu da budu ponosni na vas. Srbija vas danas zove, vi ste budućnost ove zemlje. Drago mi je i ponosan sam na vas jer ste svojim izborom dali dobar primer svim mladim ljudima kako se voli svoja domovina i time probudili u njima želju da upravo i oni jednog dana obavljaju ovaj časni vojnički poziv – poručio je okupljenima ministar odbrane dodajući da su se dobrovoljnim služenjem vojnog roka i upisivanjem Vojne akademije prihvatili izuzetno teškog, ali časnog zadatka i time potvrdili privrženost svojoj otadžbini.
Foto: mod.gov.rs

Foto: mod.gov.rs


Đorđević je istakao da nikada ne smemo da zaboravimo da pripadamo narodu koji se ponosi svojim precima, jer samo ako se iskreno poštuje prošlost, može se imati i svetla budućnost.
- Današnja svečanost nas uverava da mladost Srbije nije zaboravila svoju istoriju, tradiciju i prave vrednosti, da naša mladost neguje ne samo vrline starijih, već da Vojska Srbije ostaje nepokolebljiva i posvećena jačanju operativnih sposobnosti i usmerena ka izvršenju svog osnovnog zadatka – odbrani zemlje – naglasio je ministar odbrane.
Foto: mod.gov.rs

Foto: mod.gov.rs


On je pred predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, lokalne samouprave, verskih zajednica, rodbina i prijatelja vojnika dodao da će vojska uvek biti uz svoj narod, jer je to tradicija srpske Vojske.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srna

    Treba da se vrati obavezno sluzenje vojnog roka,to je jedno dobro iskustvo,a i omladina će biti drugačija posle toga,u vojsci se mnogo toga nauči...ja sam bila vojnik,ŠRO i ponosna sam zbog toga

  • Pirke

    Rado ide Srbin u vojnike dva ga vuku a trojica tuku

  • Maki

    Lepo je to samo treba da budu plaćeni adekvatno, još jedno bi imao da dodam da se uvedu umesto šapke uvede srpska kapa šajkača kao sto je nosio Mladić.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima