SRPSKE BOLNICE OVO NE PAMTE: Posle porođaja doživela moždani udar, lekari spasli život 19-godišnjoj mami

Novopečena majka je dobila šlog dve nedelje posle porođaja, a za razliku od prošlonedeljne studentkinje, ona je imala predispozicije za moždani udar

  • 7

Studentkinja iz Beograda nije jedina devetnaestogodišnjakinja koja je doživela moždani udar, to se nedavno dogodilo i jednoj porodilji kojoj su, takođe, spasli život lekari Specijalne bolnice za cerebrovaskularne bolesti "Sveti Sava".

Novopečena mama je, kako saznajemo, dobila šlog dve nedelje posle porođaja, a za razliku od studentkinje, ona je imala predispozicije za moždani udar.

Doktor Milan Savić, direktor bolnice "Sveti Sava" precizira da je porodilja, koja je, takođe, imala 19 godina za razliku od studentkinje koja je prošle nedelje spasena maltene u poslednji čas, imala srčanu manu.

MISTERIJA MOŽDANOG UDARA KOJI JE ŠOKIRAO SRBIJU: Šta je šlogiralo devojku od 19 godina?!

Foto: flickr/r. nial bradshaw Foto: flickr/r. nial bradshaw

Neposredno pošto se porodila dobila je moždani udar. Kod nje je konstatovana mala srčana mana između pretkomora, ali se, na sreću, sve dobro završilo. Pacijentkinja, studentkinja koju smo imali prošle nedelje, nije imala nikakvu istoriju bolesti, a ni anamnezu u porodici - precizira Savić.

Uleteli u HITNU POMOĆ, a bolesnika - ZABORAVILI KOD KUĆE!

Ilustracija: Profimedia Ilustracija: Profimedia

On je za naš portal objasnio da i mlade osobe poput ove dve "pogađa" šlog, ali veoma retko i pod uslovom da imaju dugo neku hroničnu bolest - hipertenziju, dijabetes, srčane bolesti...

Svake godine u Srbiji moždani udar doživi od 23.000 do 24.000 osoba, odnosno na svakih 20 minuta jednu osobu pogodi šlog dok na svakih 60 jedna osoba umre zbog njega.

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA