NASTAVAK DOBRE PRAKSE: Rotacija znanja za transparentan katastar

U kategoriji "Registracija nepokretnosti" Srbija bi, na listi "Doing Business 2017", prema proceni NALED-a, trebalo da ostvari značajan napredak u odnosu na prošlogodišnju poziciju na 73. mestu

  • 0

Taj napredak je rezultat uvođenja sistemskih promena u Republičkom geodetskom zavodu, izmena Zakona o državnom premeru i katastru i skraćivanja roka za rešavanje predmeta na 15 dana.

Sa ciljem da se i sledeće godine poboljša rang Srbije na "Doing Business" listi, RGZ nastavlja sa uvođenjem mera za unapređenje servisne orjentacije koja u fokusu ima klijenta.

Na osnovu ostvarenih rezultata u pilot projektu rotacije državnih službenika pravne struke, koji je pokazao da se pojedine korporativne mere iz privrede mogu uspešno primenjivati i u državnim institucijama, direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković doneo je odluku o rotaciji načelnika službi za katastar nepokretnosti.

Načelnici geodetske struke će, od ponedeljka 26. septembra, preuzeti nove radne pozicije u istom hijerarhijskom nivou i platnom razredu, ali će promeniti radno okruženje i saradnike.

Cilj je da se rotacijom unesu promene u ustaljene tokove rada službi za katastar nepokretnosti, poveća efikasnost rada i poverenje građana u pouzdanost i kvalitet podataka katastra.

Načelnici, koji će razmeniti pozicije, preneće svoja znanja i iskustvo u novo radno okruženje kako bi doprineli ostvarivanju jednoobraznosti u postupanju i primeni katastarske prakse.

Rezultati pilot projekta rotacije pravnika, koji je sproveden u martu, pokazali su da je, i u Republičkom geodetskom zavodu, moguće primeniti pojedine modele korporativnog upravljanja po uzoru na katastare u Velikoj Britaniji i Holandiji.

Svetska banka podržava takav pravac razvoja kroz projekat kojim se finansira tehničko-tehnološki i institucionalni razvoj RGZ-a sa akcentom na razvoj servisno orjentisanih usluga.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA