INĐIJA SE ODLUČNO BORI PROTIV UZURPATORA ZEMLJIŠTA: Nastavlja se skidanje useva sa nelegalno zasejanih parcela

- Budžet Republike Srbije je ovom uzurpacijom direktno oštećen za oko 58 hiljada evra. Do sada smo već ,"skinuli" pšenicu sa preko 100 hektara i suncokret sa oko 50 hektara - poručuje predsednik opštine Inđija Vladimir Gak

  • 1

Uzurpacija državnog poljoprivrednog zemljišta se u Inđiji više neće tolerisati, te su tamo odlučili da nastave akciju "skidanja" useva sa nelegalno zasejanih parcela. Na osnovu odluke koju je ranije usvojila Skupština opštine, mehanizaciju su angažovali za ubiranje kukuruza sa površina u Maradiku.

Radove je tokom dana obišao i predsednik opštine Vladimir Gak koji je tom prilikom između ostalog izjavio:

STOP NELEGALNOM OBRAĐIVANJU ZEMLJIŠTA: Evo kako se Inđija bori za RED I ZAKON!

- Budžet Republike Srbije je ovom uzurpacijom direktno oštećen za oko 58 hiljada evra. Do sada smo već ,"skinuli" pšenicu sa preko 100 hektara i suncokret sa oko 50 hektara. Uz aktuelne radove u Maradiku dolazimo do uzurpirane površine od preko 200 hektara, odnosno dva miliona kvadratnih metara. I na ovaj način želimo da pokažemo svima da se Inđija maksimalno trudi da zaštiti interese svojih građana i da smo spremni da istrajemo u borbi protiv nezakonitih radnji i korupcije, ne samo u pogledu uzurpacije zemljišta nego i u drugim oblastima - poručio je Gak.

Podsećamo, Opština Inđija je među prvim lokalnim samoupravama u Sremu krenula u obračun sa uzurpatorima. Letos je "skinut" usev pšenice koji je trenutno u skladištu i koji će, prema rečima nadležnih biti prodat nakon raspisivanja javnog konkursa. Tako dobijen novac se po zakonu deli Pokrajini Vojvodini 30 odsto, Republici 30 odsto i Opštini Inđiji 40 odsto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA