≫ 

U Užicu svečano otvoren 49. Srbija reli (FOTO)

Ljubitelje auto-sporta za vikend očekuje atraktivna vožnja na zahtevnim stazama užičkog kraja – Lokva, Duboko i Golden

  • 0

U organizaciji Auto-moto saveza Srbije večeras je u Užicu svečano otvoren 49. Srbija reli, najveće domaće takmičenje u automobilizmu.

Turčin pobedio na 48. Srbija reliju

Uoči ceremonijalnog starta, koji se sutra i prekosutra vozi na stazama u okolini Užica, prisutnima su se obratili ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, gradonačelnik Užica Tihomir Petković i, u ime organizatora, predsednik AMSS Mirko Butulija.

Poželevši sreću takmičarima, ministar Aleksandar Vulin, pohvalio je organizatore i izrazio zadovoljstvo što je u prilici da prisustvuje otvaranju relija.

Foto: Promo Foto: Promo

- Užice se ponosi Srbija relijem - rekao je gradonačelnik Petković na večerašnjoj svečanosti u centru grada. - Ovo je veliki događaj za automobilizam u Srbiji, a meni je izuzetna čast što sam domaćin ovog prestižnog takmičenja.

Predsednik AMSS Mirko Butulija, pre nego što je dao znak za start, zahvalio se svima koji su doprineli da se manifestacija Srbija reli održi, istakavši da je rekordan broj prijavljenih na ovogodišnjem reliju pokazatelj da se sav uložen trud isplatio.

- AMSS će nastaviti da i ubuduće ulaže sredstva u razvoj auto-sporta, sa ciljem da doprinesemo njegovoj većoj afirmaciji u našoj zemlji i time obezbedimo njegov kontinuitet - rekao je Butulija i pozdravio takmičare.

Foto: Promo Foto: Promo

Za nastup na ovogodišnjem reliju prijavljeno je čak 50 posada, odnosno rekordnih 100 takmičara, a pored najboljih iz Srbije u ovom sportu, tu su još i takmičari iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bugarske, Nemačke, Švedske i Slovenije.

Ljubitelje auto-sporta za vikend očekuje atraktivna vožnja na zahtevnim stazama užičkog kraja – Lokva, Duboko i Golden. Srbija reli, kao takmičenje sa najdužom tradicijom u regionu jugoistočne Evrope, i ove godine boduje se za Evropski reli trofej, Balkanski reli trofej, Centralno evropsku zonu (CEZ), šampionate Bugarske i Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA