≫ 

ZASTRAŠUJUĆA VEST UZDRMALA SRBE U RUSIJI: Poginulo petoro građevinaca iz firme "Putevi Užice"! Konzul tvrdi - nema Srba

Na severozapadu Moskve poginuli su radnici, a pošto je generalni izvođač bila srpska građevinska kompanija "Putevi" iz Užica, ruski novinari su javili da su sve žrtve Srbi. Srpski konzul Milan Živković tvrdi da poginuli građevinari nisu Srbi, već gastarbajteri iz drugih zemalja

  • 10

Srbe koji rade i žive u Moskvi u petak je preplašila vest koju su celo popodne vrtele agencije i TV kanali. Govorilo se da je poginulo pet srpskih radnika na jednom gradilištu gde je pukla sajla od lifta.

NEĆU DA BUDEM PREDSEDNIK SRBIJE! Ispovest Bogoljuba Karića za Telegraf

Na severozapadu Moskve u ulici Šenogina broj 1 poginuli su radnici, a pošto je generalni izvođač bila srpska građevinska kompanija "Putevi" iz Užica, ruski novinari su javili da su sve žrtve Srbi. Kasnije se saznalo od našeg konzula Milana Živkovića, da poginuli građevinari nisu Srbi, već gastarbajteri iz drugih zemalja. U ambasadi Belorusije potvrdili su da je jedan od poginulih njihov državljanin, prenose "Večernje novosti".

Da su poginuli radnici iz Belorusije i Uzbekistana, potvrdio je i Leko Korićanac, generalni direktor "Puteva Užice".

Objavljena su i imena četiri poginula radnika: Sarahon Nijazov (43), Nikola Stelnikov (56), Konstantin Pihtilo (37), Vitalij Birmak (36). Identitet pete žrtve još nije saopšten, pišu ruski mediji.

Istražni organi utvrđuju razloge pogibije pet građevinara, a protiv kompanije je podignut krivični postupak za "kršenje pravila bezbednosti na gradilištima". Istraga je utvrdila da je do problema došlo na visini između 19 i 12 sprata. Trojica radnika poginula su na mestu gde je pao lift, a dva su umrla u kolima Hitne pomoći.

Organizacija "Mosgorstrojnadzor", koja se bavi kontrolom rada na gradilištima, saopštila je da je glavni izvođač gradnje objekta kompanija "Don-Stroj-Invest", a generalni izvođač srpska kompanija "Putevi" iz Užica i narednih dana će se utvrditi ko je krivac za to što se lift strovalio sa velike visine.

Dačić potvrdio da Srbi nisu među poginulima

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je danas da među nastradalim radnicima na gradilištu u Moskvi nema državljana Srbije.

– Kako ste čuli od naše ambasade u Rusiji, među nastradalima na gradilištu našeg preduzeća nema srpskih državljana. Ta informacija je potvrđena i od strane preduzeća "Putevi Užice" – rekao je Dačić na konferenciji za novinare, navodeći da je tragično to što su stradali radnici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA