• 20

Vehabije vrbuju Srbe i prete im da će GORETI U PAKLU ako ne pređu u ISLAM

Iako nadležni ocenjuju da nema mesta panici, meštani ove opštine tvrde da je ovaj tandem "ubeđivao pojedine Srbe da pređu u islam, upućujući im nedvosmislene pretnje"

  • 20

Meštane Bosanskog Petrovca uznemirila su dvojica vehabija, koji su išli po lokalnim prodavnicama i kafanama, i zaposlenima poturali knjige i letke sa verskim sadržajem.
SARAJEVO VRVI OD VEHABIJA: U prestonici Bosne više od 40.000 Arapa, čak 30 odsto su vehabije

Iako nadležni ocenjuju da nema mesta panici, meštani ove opštine tvrde da je ovaj tandem "ubeđivao pojedine Srbe da pređu u islam, upućujući im nedvosmislene pretnje".
Jednoj Srpkinji su, kako ističe izvor "Nezavisnih", rekli da je Vlajna i da će "goreti na onom svetu", te su joj davali svoje letke "da bi naučila kako se pravilno klanja i veruje u Alaha".
Ovaj incident dogodio se u subotu uveče, a kako nam je potvrđeno, o svemu je obaveštena i policija.
Upitan da li je i upoznat sa činjenicom da su pripadnici vehabijskog pokreta uznemiravali pojedine meštane Bosanskog Petrovca, gradonačelnik Zlatko Hujić ističe da su takve priče došle i do njega.
Foto: Tanjug / AP

Foto: Tanjug / AP


"Niko me službeno o tome nije obavestio, ali sam negde sedeo i to čuo. Nisam se preterano interesovao za to i detalje ne znam. Najbolje je da nazovete policiju. Odgovorno tvrdim da bezbednosna situacija nije ugrožena", naveo je Hujić.
Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK, rekao je da je 24. septembra u 19 časova policajac na obezbeđenju predizbornog skupa dobio infomaciju da dva nepoznata lica u centru Bosanskog Petrovca dele knjige i letke sa verskim sadržajem, odnosno sa određenim citatima iz Kurana. "
O ovom događaju obaveštene su patrole policije na terenu koje su u 20 sati uočile ova dva lica i legitimisale ih, pa utvrdile da se radi o osobama sa područja Bosanske Krupe, koja su kod sebe posedovala određene verske knjige kao i pomenute letke sa citatima iz Kurana", naveo je Šiljdedić.
On navodi da je utvrđeno da je ovaj tandem letke delio građanima Bosanskog Petrovca po slučajnom uzorku, te da su ušli u nekoliko ugostiteljskih objekata i trgovačkih radnji u centru opštine.
"Pripadnici Policijske stanice Bosanski Petrovac nisu imali niti jednu konkretnu prijavu o bilo kakvom uznemiravanju niti činjenju bilo kakvog prekršaja ili krivičnog djela od strane ova dva lica", naglasio je Šiljdedić.
Iz policije tvrde da su građani kojima su deljeni leci uglavnom bošnjačke nacionalnosti, tako da se ne može potvrditi da su ciljane mete bili građani srpske nacionalnosti.
"Nemamo informacije da se radi o pripadnicima bilo kojeg pokreta, dok lični opis navedenih lica može asocirati na sledbenike vehabizma", naveo je Šiljdedić.
Nakon legitimisanja, policija je dvojicu nezvanih gostiju upozorila da se radi o multietničkoj sredini, te da nije dobro da nasumice dele verski materijal jer bi takva aktivnost mogla dovesti do uznemirenja javnosti, nakon čega su oni, kako tvrde iz MUP-a USK, otišli iz Bosanskog Petrovca.
(Telegraf.rs / Izvor: pressrs.ba)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • prstcu

    POLICIJU VOJSKU I DRZAVNE AGENTE NEKI U SVETU SKOLUJU I UPOSLJAVAJU OVAKO:one sa severa na jug a one sa juga na sever i kao u vreme tita ko voli drzavu dobija premestaj nakog izvesnog vrevema. Mislim da je to bilo idealno a i prakticno i socijalno kako god i sa kog aspektra se posmatra sacuvati treba umeti kao prvo sacuvati decu od boze sacuvaj a onda i sve ostalo sto cini jedan narod.

  • Dejan

    Pod hitno da Vučić oformi Crnu ruku !

  • jela

    KOME?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima