• 0

TERORISTIČKA DIJASPORA: Direktor FBI zabrinut zbog ekstremista koji bi napadali van svojih zemalja!

- U narednih dve do pet godina biće formirana teroristička dijaspora kakvu nikada dosada nismo videli - rekao je Džejms Komi u izlaganju pred Odborom Senata za unutrašnju bezbednost i pitanja vlade

  • 0

Direktor FBI Džejms Komi izjavio je danas u Kongresu da su policija i obaveštajne agencije i dalje veoma zabrinute zbog mogućnosti da pripadnici ekstremističkih milicija iz Sirije i Iraka odu u druge zemlje kako bi napadali.
ISIS KORISTI RAZORNU I NAJSMRTONOSNIJU BOMBU NA SVETU: Ovako nešto ni u jednom ratu nije viđeno!

On je rekao da je broj Amerikanaca koji idu u Siriju da se bore za Islamsku državu znatno smanjen prošle godine, ali da će, kako takozvani kalifat bude uništavan, mnogi ekstremisti iz zapadnih zemalja koji su već tamo, napustiti region i početi da predstavljaju novu pretnju.
- U narednih dve do pet godina biće formirana teroristička dijaspora kakvu nikada dosada nismo videli - rekao je Komi u izlaganju pred Odborom Senata za unutrašnju bezbednost i pitanja vlade, prenosi AP.
Pored Komija, na sednici posvećenoj pretnjama po nacionalnu bezbednost 15 godina posle terorističkih napada 11. septembra 2001. godine, govorili su i sekretar za unutrašnju bezbednost Džef Džonson i direktor nacionalnog Protivterorističkog centra Nikolas Rasmusen.
Islamista iz al-Nusre u Idlibu, u Siriji, nakon osvajanja tog grada. Foto: Tanjug/AP

Islamista iz al-Nusre u Idlibu, u Siriji, nakon osvajanja tog grada. Foto: Tanjug/AP


Rasmusen je rekao da pored ekstremista IS, vladu brinu i sposobnosti i ambicije Al Kaide i njihovih derivata.
Nacionalisti traže da se ZABRANI ULAZAK MUSLIMANIMA migrantima u Dansku
Džonson je rekao da su terorističke pretnje evoluirale od napada kojima upravljaju terorističke organizacije do napada inspirisanim teroristima kojima bi mogli pribeći pojedinci koji žive u SAD, a koji su se sami radikalizovali.
Prema njegovim rečima, obaveštajcima i policiji je teško da preduprede napade inspirisane terorizmom i napade koje organizuju teroristi jer o njima nema ili ima veoma malo informacija pre nego što se dogode.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima