≫ 

Galijašević: Dodiku je u Sarajevu ozbiljno ugrožen život

Galijašević smatra da je Dodik u pravu i ističe da je Sarajevo "islamistička jazbina" u kojoj slobodno deluju džihadisti koji predsednika RS doživljavaju najvećom preprekom za uspostavljanje islamske države u BiH

  • 25

Predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku ozbiljno je ugrožen život, posebno u Sarajevu, u kome na desetine lokacija postoje kampovi za obuku vehabija koje odlaze u džihad u Siriju i Irak, tvrdi stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević.

SRBI imaju zadatak da uhapse DODIKA!

Dodik je juče rekao da je spreman na saradnju sa Tužilaštvom BiH u vezi sa organizovanjem referenduma u RS, ali da ne pristaje na odlazak u Sarajevo gde mu je, kako kaže, život ugrožen, nakon što je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio da će ga stići sudbina Gadafija i Sadama.

Galijašević smatra da je Dodik u pravu i ističe da je Sarajevo "islamistička jazbina" u kojoj slobodno deluju džihadisti koji predsednika RS doživljavaju najvećom preprekom za uspostavljanje islamske države u BiH.

Galijašević, prenela je RTRS, objašnjava da je reč o islamističkim kampovima, naseljima izvan uticaja BiH države koje Islamska zajednica u BiH naziva "paradžematima": Zaklopača, naselje u blizini Aerodroma oko ulice Hajrudina Šabanije, Briješće Brdo, Briješće Brdo dva, Dobroševići, Bare kod Stupa, Kasindolska, Zaulice...

Printksin: Pink3 Printksin: Pink3

Tužilaštvo BiH, precizirao je, nalazi se nadomak najradikalnije džamije na evropskom kontinentu, džamije Kralja Fahda, koja je potpuno van domašaja Ustava BiH i bezbednosnog sistema, jer predstavlja teritoriju Saudijske Arabije.

- Iz ovog radikalnog vehabijskog centra već su dolazile otvorene pretnje, kletve i mržnja prema svim nosiocima funkcija iz Srpske, posebno prema Dodiku - podsetio je Galijašević, uz napomenu da se u svim obaveštajnim i bezbednosnim informacijama službi, koje se bave borbom protiv terorizma, može jasno utvrditi da islamisti, vehabije i teroristi smatraju da je Dodik, i kao politički lider i kao predsednik Srpske, najveća prepreka za uspostavljanje islamskog društva u BiH.

IZETBEGOVIĆ PRETI: Dodik će završiti kao Gadafi i Sadam!

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Galijašević podseća da je to potvrdio i Bakir Izetbegović 1. oktobra 2015, u intervjuu na javnom servisu BHT kada je o Dodiku i o njegovoj politici govorio kao o "labudovoj pesmi".

- "Labudova pesma" se završava smrću labuda, a Izetbegović nije ni pesnik ni Čajkovski da upotrebljava ove stilske figure, nego osoba povezana sa mnogim političkim ubistvima, o čemu su ranije govorili i Mirsad Kebo i Fahrudin Radončić - ističe Galijašević.

On navodi da je Izetbegović osoba povezana sa radikalnim islamistima, mudžahedinima i Muslimanskim bratstvom.

Galijašević smatra i da je izjava Izetbegovića da će Dodik završiti kao Gadafi, Sadam ili Milošević preteća, bez obzira da li Izetbegović želi, kako je rekao, političku smrt Dodiku, u kojoj bi "politički ubica bio Valentin Incko i OHR, ili krivično-pravnu koju bi napravio uz pomoć Tužilaštva BiH i ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića", ili "poziva svoje teroriste i islamiste da ga ubiju".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Piksi

    28. septembar 2016 | 13:12

    Po koji je to već put da je neko hteo i da hoće da izvrši atentat na Dodika? Zbog vlastite promocije i održanja u fotelji nema čime se Dodik ne služi. Da ga je neko zaista i hteo ubiti to bi i učinio.

  • Wien

    28. septembar 2016 | 13:16

    Kada bi se muslimani ugledali na Galijasevica Bosna bi bila drzava..ovako...

  • Since 1961

    28. septembar 2016 | 14:23

    Šta su to bošnjaci,neka vrsta pite ili neke druge papazijanije?! Eto svi smo učili geogeafiju i istoriju pa neka se javi neko iz bilo koje republike bifše SFRJ dali je do devedesetih čuo za reč bošnjaci.Čudna neka reč i pojam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA