DA LI STE ZNALI DA SVI IMAMO ANĐELA ČUVARA? Ovako treba da mu se molite da biste imali zdravlja i sreće!

Postoji mnogo molitva od kojih su neke za zdravlje, za sreću, za uspeh, za hranu...

 • 49

Otkako je sveta i veka, kada god je bio u nevolji, čovek je utehu tražio u Bogu. Postoji mnogo molitva od kojih su neke za zdravlje, za sreću, za uspeh, za hranu i dr.

CELOG ŽIVOTA STE SE POGREŠNO MOLILI BOGU: Evo šta treba da uradite da bi vam STVARNO USLIŠIO MOLITVE!

Prema verovanju, molitva je utvrđenje sveta, umilostivljenje Boga za grehe, pristanište koje talasi ne mogu oburvati, prosvećenje uma, sekira očajanju, razbijanje tuge, rađanje nade, ublažavanje gneva, zastupnica svih kojima se sudi, radost onih koji su u tamnici, spasenje onima koji ginu.

OTAC TADEJ, PAJSIJE SVETOGORAC, AVA JUSTIN: Svi citirate ove mudre ljude, a nemate pojma ko su u stvari!

U ovom tekstu, mi ćemo vam pokazati koje molitve bi svaki vernik trebalo da zna.

OČE NAŠ

"Oče naš, koji si na nebesima, da se sveti ime Tvoje, da dođe carstvo Tvoje, da bude volja Tvoja na zemlji kao i na nebu.

Hleb naš nasušni daj nam danas, i oprosti nam dugove naše, kao što i mi opraštamo dužnicima svojim, i ne dovedi nas u iskušenje, već nas izbavi od zla.

Amin."

MOLITVA ČASNOME KRSTU

"Slava Gospode, Krstvu Tvome Časnome!

Neka vaskrsne Bog, i neka se razveju neprijatelji Njegovi, i neka beže od Lica Njegova oni koji ga mrze.

Neka išćeznu kao što iščezava dim, kao što se topi vosak na domaku ognja; tako neka izginu đavoli pred licem onih koji ljube Boga i osenjuju se krsnim znakom, i koji radosno govore:

Raduj se, prečasni i životvorni Krste Gospodnji, koji progoniš đavole silom raspetog na tebi Gospoda našeg Isusa Hrista, koji je sišao u pakao i satro silu đavolsku, i koji nam je darovao tebe, Krst Svoj Časni, za proganjanje svakog protivnika.

O, prečasni i životvorni Krste Gospodnji, pomaži mi uvek sa Svetom Vladarkom, Djevom Bogorodicom, i sa svima Svetima zanavek.

Amin."

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

MOLITVA ANĐELU ČUVARU

"Anđele Hristov, čuvaru moj sveti i pokrovitelju duše i tela moga, oprosti mi sve što Ti sagreših u današnji dan i izbavi me od svakoga zla neprijateljskog mi protivnika, da ne bih nikakvih grehom razgnevio Boga mog, no moli se za mene grešnog i nedostojnog slugu, da me pokažeš dostojna dobrote i milosti Svesvete Trojice i Matere Gospoda moga Isusa Hrista i svih Svetih.

Amin."

MOLITVA BOGORODICI DJEVI

"Borodice djevo, raduj se blagodatna Marijo, Gospod je s tobom.

Blagoslovena si Ti među ženama i blagosloven je Plod utrobe Tvoje, jer si rodila Spasitelja duša naših.

Amin."

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

MOLITVA U SVAKO DOBA

"Hriste Bože, kome se u svako vreme i svakog časa klanjaju i koga slave na nebu i na zemlji, dugotrpeljivi, mnogomilostivi, mnogo sažaljivi, koji prevednike ljubiš, a grešnike miluješ i sve zoveš spasenju obeđanjem budućih dobara.

Ti Gospode, primi i naše u ovaj čas molitve i upravi život naš zapovestima Tvojim, duše naše osveti, tela očisti, rasuđivanja ispravi, misli razbistri i izbavi nas od svake žalosti, zla i bola.

Ogradi nas svetim Tvojim anđelima, da njihovim mnoštvom čuvani i vođeni stignemo do jedinstva vere i poznanja nepristupne Tvoje slave, jer si blagosloven u vek ove vekova.

Amin."

MOLITVA SVETOM DUHU

"Care Nebeski, Utešitelju, Duše istine, koji si svuda i sve ispunjavaš, riznico dobara i davaoče života, dođi i useli se u nas, i očisti nas od svake nečistote, i spasi, Blagi, duše naše.

Amin."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • branko

  29. septembar 2016 | 17:06

  svaka cast telegrafu, odlican tekst, malo prosvecenja narodu,

 • Marijana Bakov

  29. septembar 2016 | 16:01

  Hvala telegrafu na ovako divnom tekstu.Bozja sila je nemerljiva.Mene su zlotvori dvaput pokusali da ubiju , dok sam bila mala devojcica moji andjeli cuvari su me spasli jer drugog objasnjenja nema za moj prvi pokusaj ubistva.Osoba koja je htela da me se resi bolesna je vec godinama .Raspada se ziva.

 • Braca kv

  29. septembar 2016 | 16:18

  Ceo zivot sam bio ateista. Sada sa 63 godine nisam vernik ali cini mi se da se bojim Boga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA