• 0

OTVOREN SAJAM "LORIST": Međunarodna priredba lova, ribolova i sporta do 2. oktobra (FOTO)

Gradonačelnik Miloš Vučević naglasio je da ima 20 odsto više izlagača nego prošle godine, što potvrđuje da je Srbija atraktivno tržište za promociju proizvoda i usluga, ali i vrlo pouzdan i uvažen partner za saradnju

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je otvaranju 49. Međunarodnog sajma lova, ribolova i sporta LORIST, koji se održava od 28. septembra do 2. oktobra na Novosadskom sajmu.
Brnabić: Fantastično je što je Novi Sad IT centar Srbije, a ne Beograd

U programu svečanog otvaranja, takođe su učestvovali generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković kao i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević koji je zvanično i otvorio ovogodišnji LORIST.
- LORIST iz godine u godinu pokazuju da nas je sve više, da se sve glasnije i sve dalje čuje za ove međunarodne priredbe, koje objedinjuju izuzetno perspektivne oblasti privrede i života u Srbiji. To što ima dosta novih izlagača, čak 20 odsto više nego prošle godine, potvrđuje da smo mi ne samo atraktivno tržište za promociju proizvoda i usluga, nego i vrlo pouzdan i uvažen partner za saradnju. To govori da je Srbija stabilno, perspektivno i sigurno mesto za razvoj biznisa, posebno kada je u fokusu “zdravo i prirodno”, svakako najcenjenije na globalnom tržištu. To je samo jedna od šansi koje Vlada Srbije čvrsto drži u rukama. U strategiji razvoja grada potenciramo upravo na oblasti privrede, koja će biti predstavljana narednih dana na Sajmu, a podaci koje dobijamo, posebno u vezi sa ekspanzijom turizma, potvrđuju da ste vi na pravom mestu, a mi na pravom putu. Novi Sad je s razlogom centar ovih sajmova jer nema puno tako srećnih gradova koji imaju i reku, i planinu, i plodnu ravnicu, i još ogroman neiskorišćen potencijal – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.
Foto: novisad.rs

Foto: novisad.rs


Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević istakao je da skoro pola veka trajanja ove manifestacije pokazuje njen značaj.
- Veliko interesovanje izlagača i posetilaca zapravo vraća onaj stari sjaj koji je LORIST imao tokom ovih pet decenija. Pokrajinska Vlada je postavila, kao jedan od svojih važnijih ciljeva, i razvoj turizma, a tu svakako značajno mesto zauzima i lovni turizam. Vojvodina i Srbija imaju izuzetne potencijale za lovni turizam, i mi ćemo kao Pokrajinska vlada učiniti sve da pomognemo razvoj ovog segmenta turističke ponude - rekao je Đorđe Milićević.
Međunarodnim sajmom LORIST u okviru kojeg će biti priređeni 49. međunarodni sajam lova, ribolova i sporta, 6. sajam šumarstva, 23. međunarodni sajam hortikulture i 24. međunarodni sajam „Eko-svet“ počinje jesenja sezona na Novosadskom sajmu. U istom terminu, ali od 29. septembra do 1. oktobra biće održan 49. međunarodni sajam turizma, dok od 30. septembra do 2. oktobra traju 7. međunarodni sajam konjarstva i sersana i Sajam sporta.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima