• 0

OTVOREN SAJAM "LORIST": Međunarodna priredba lova, ribolova i sporta do 2. oktobra (FOTO)

Gradonačelnik Miloš Vučević naglasio je da ima 20 odsto više izlagača nego prošle godine, što potvrđuje da je Srbija atraktivno tržište za promociju proizvoda i usluga, ali i vrlo pouzdan i uvažen partner za saradnju

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je otvaranju 49. Međunarodnog sajma lova, ribolova i sporta LORIST, koji se održava od 28. septembra do 2. oktobra na Novosadskom sajmu.
Brnabić: Fantastično je što je Novi Sad IT centar Srbije, a ne Beograd

U programu svečanog otvaranja, takođe su učestvovali generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković kao i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević koji je zvanično i otvorio ovogodišnji LORIST.
- LORIST iz godine u godinu pokazuju da nas je sve više, da se sve glasnije i sve dalje čuje za ove međunarodne priredbe, koje objedinjuju izuzetno perspektivne oblasti privrede i života u Srbiji. To što ima dosta novih izlagača, čak 20 odsto više nego prošle godine, potvrđuje da smo mi ne samo atraktivno tržište za promociju proizvoda i usluga, nego i vrlo pouzdan i uvažen partner za saradnju. To govori da je Srbija stabilno, perspektivno i sigurno mesto za razvoj biznisa, posebno kada je u fokusu “zdravo i prirodno”, svakako najcenjenije na globalnom tržištu. To je samo jedna od šansi koje Vlada Srbije čvrsto drži u rukama. U strategiji razvoja grada potenciramo upravo na oblasti privrede, koja će biti predstavljana narednih dana na Sajmu, a podaci koje dobijamo, posebno u vezi sa ekspanzijom turizma, potvrđuju da ste vi na pravom mestu, a mi na pravom putu. Novi Sad je s razlogom centar ovih sajmova jer nema puno tako srećnih gradova koji imaju i reku, i planinu, i plodnu ravnicu, i još ogroman neiskorišćen potencijal – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.
Foto: novisad.rs

Foto: novisad.rs


Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević istakao je da skoro pola veka trajanja ove manifestacije pokazuje njen značaj.
- Veliko interesovanje izlagača i posetilaca zapravo vraća onaj stari sjaj koji je LORIST imao tokom ovih pet decenija. Pokrajinska Vlada je postavila, kao jedan od svojih važnijih ciljeva, i razvoj turizma, a tu svakako značajno mesto zauzima i lovni turizam. Vojvodina i Srbija imaju izuzetne potencijale za lovni turizam, i mi ćemo kao Pokrajinska vlada učiniti sve da pomognemo razvoj ovog segmenta turističke ponude - rekao je Đorđe Milićević.
Međunarodnim sajmom LORIST u okviru kojeg će biti priređeni 49. međunarodni sajam lova, ribolova i sporta, 6. sajam šumarstva, 23. međunarodni sajam hortikulture i 24. međunarodni sajam „Eko-svet“ počinje jesenja sezona na Novosadskom sajmu. U istom terminu, ali od 29. septembra do 1. oktobra biće održan 49. međunarodni sajam turizma, dok od 30. septembra do 2. oktobra traju 7. međunarodni sajam konjarstva i sersana i Sajam sporta.
(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima