ZRENJANINCI U PROTESTNOJ ŠETNJI: Građani se okupili protiv usvajanja petogodišnjaka čija je sudbina potresla Srbiju!

  • 8

Više desetina Zrenjaninaca danas se u 17 sati okupilo ispred hotela Vojvodina, kako bi Ljiljani Radulović, hraniteljki petogodišnjeg mališana pružili podršku i izrazili protest zbog oduzimanja deteta koje je Centar za socijalni rad predao na usvajanje bračnom paru iz Švedske.

"SAMO SU GA ODVELI, A ON MI JE JEDINI OSTAO NA SVETU": Stravična ispovest Ljiljane R. kojoj su uzeli dete!

Kako tvrdi hraniteljka Ljiljana Radulović, dete se nalazi u Zrenjaninu sa bračnim parom iz Švedske koji su mališana pre nekoliko dana vodili u igraonicu, gde ga je Ljiljana poslednji put videla.

- Obećali su mi još u petak da će mi ga vratiti i rekla sam mu: „Vratićeš se dok mama skuva ručak „ ali od onda ga nema. Niko me od tada nije kontaktirao iz Centra za socijalni rad - priča očajna hraniteljka.

U koloni u kojoj su većinom bile majke sa decom, prisutnima se u ime svih roditelja koji se saosećaju sa Ljiljanom, obratila Ivana Mandić, jedna od organizatorki skupa koja je pročitala dirljiv govor.

- Ne možemo ni da naslutimo kako je dečaku koji je odvojen od svoje majke. Poznajemo Ljiljanu i znamo kakav je njen odnos bio prema detetu. Ljiljana je hrabra i požrtvovana majka - rekla je Ivana čije je dete išlo u vrtić sa petogodišnjakom.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

HRANITELJICA OPSTRUISALA PROCES USVAJANJA: Ministarstvo tvrdi da dečak, čija je sudbina potresla Srbiju, dobija novu porodicu!

Ona je uputila na kraju pitanje javnosti, državi i sistemu:

- Kako je moguće da proces usvajanja deteta za strane državljane teče po kratkom postupku, dok u Srbiji proces usvajanja traje i po nekoliko godina?!

I drugi roditelji koji su se zaustavili ispred Centra za socijalni rad u Zrenjaninu, nisu mogli a da se ne zapitaju: Kakav Zakon može da dozvoli da se dete adaptira na novu porodicu, novu sredinu, u ovom slučaju i strani jezik koji mu je potpuno nepoznat, za svega nekoliko dana.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

SUDBINA USVOJENOG DEČAKA POTRESLA CELU SRBIJU: Danas će se zbog njega izaći na ulice!

Ljiljana Radulović, koja je pre nekoliko godina ostala bez supruga potpuno se posvetila detetu:

- Ne postoje reči koje mogu da opišu moju tugu. Želim samo da mi se vrati moje dete - grcajući je ponavljala.

U međuvremenu kako je Telegraf saznao a kako prenosi RTV „Santos“ - Inspekcijski nadzor koji je danas izvršen u zrenjaninskom Centru za socijalni rad, a povodom slučaja usvajanja petogodišnjeg dečaka inostranim državljanjima, utvrdio je da su ispoštovane sve procedure i nisu utvrđene nepravilnosti.

- Postupak usvojenja će biti nastavljen, nakon čega sledi period adaptacije ukoliko se ova porodica iz Švedske pokaže kao odgovarajući staratelj. U ovom sekretarijatu saznali smo da je ova porodica prvi put targetirana kao potencijalni usvojitelj, još marta meseca, nakon čega je usledila procedura. Za petogodišnjeg dečaka nije bilo zainteresovanih usvojitelja u Srbiji, jer dete spada u tzv “nepoželjnu grupu dece“, zato što ima anamnezu. Prema zakonu hranitelji, ne mogu da postanu usvojitelji, što je slučaj i sa Ljiljanom Radulović iz Zrenjainina - stoji u zvaničnom saopštenju Odeljenja inspekcije Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

LJILJANA TVRDI DA SU JOJ UZELI DETE (5) i dali ga STRANCIMA! Ovo što se dogodilo u Zrenjaninu podelilo je Srbiju (FOTO)

Ogorčeni meštani u saosećanju sa majkom Ljiljanom Radulović, najavili su novu protestnu šetnju za sutra kada će tražiti odgovor od Centra za socijalni rad u Zrenjaninu.

Redakcija Telegrafa, kontaktirala je nadležne u Centru za socijalni rad koji nisu želeli da daju nikave izjave povodom današnjeg protesta i slučaja Ljiljane Radulović.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    28. septembar 2016 | 20:00

    Ni meni nije jasno kako strancima proces usvajanja traje par meseci, a nama nekoliko godina. Biće da je novac u pitanju, keš ispod stola.

  • 123

    28. septembar 2016 | 20:31

    U nasoj Srbiji se drzava, teritorija, obradiva zemlja, infrastruktura daje za pare strancima a kamoli nece dati jadno djete koji im pogotovo nista neznaci u zivotu nego samo brojka na papiru. Nebrinu se oni za narod Srbije a kamoli ocekivati da brinu za dobrobit jednog djeteta.

  • Milenko

    28. septembar 2016 | 23:13

    Jos jedan pokazatelj,banana drzava prethodnika ali i sadasnjih koji ne menaju propale zakone.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA