CELA JUŽNA AUSTRALIJA OSTALA BEZ STRUJE: Neviđeno olujno nevreme, protutnjalo uz jak vetar, grad i kišu (VIDEO)

Duvao je silovit vetar brzine 140 km/h, padala je jaka kiša i grad sa velikim komadima leda

  • 0

Zbog "neviđenog" olujnog nevremena, u sredu je ostala bez struje cela država Južna Australija koja je površinom jedan i po put veća od Francuske.

GORI AUSTRALIJA: Vatrogasci se bore s vatrenom stihijom, 30 povređenih!

Tu australijsku saveznu državu sa 1,7 miliona stanovnika zahvatili su silovit vetar brzine 140 km/h, jaka kiša i grad sa velikim komadima leda.

Premijer Južne Australije Daj Veteril je rekao da je to bila "neviđena vremenska nepogoda". Šef meteorološke službe Džejms Tejlor je potvrdio da je "ovakav sistem izrazito niskog pritiska koji se približava obali krajnje neobičan u ovom delu godine".

- Ovo je sigurno jedna od najsnažnijih oluja koje smo videli u poslednje vreme. Stanovnici se ne sećaju takve oluje u poslednjih 10 do 15 godina - dodao je, rekavši da će se ovakvi vremenski uslovi nastaviti u četvrtak.

U nevremenu u kome je padalo drveće i leteli krovovi sa kuća, niko nije stradao.

- Vetar je bio tako jak da je čupao električne stubove - rekao je, dodavši da je generatore pogodilo 80.000 udara groma.

U prekidu je bila i mobilna telefonska mreža, a zbog nestanka struje nisu radile stanice za snabdevanje vodom i odvođenje.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA