• 3

SVE VIŠE MUŠKIH PROSTITUTKI U SRBIJI: Imaju "lepše" ime - RENT-BOJ!

Muška postitucija je zastupljena isto kao i ženska, samo se o njoj ređe govori

  • 3

Muške prostitutke su nekada zvali "plaćeni ljubavnici", "kućni prijatelji" i "cicisbeo momci", koji u društvu šapuću prijatne reči damama. Danas su u primorskim mestima poznati kao galebovi ili ekort momci i žigola.

ŽIGOLO VAS UČI: Evo šta žene stvarno žele u krevetu
– U prošlsti, kao i sada, time su se bavili mladi momci, mahom studenti. Muške prostitutke, kao i ženske, ispunjavaju fantazije klijenata, oslobađaju ih akumuliranog stresa i napetosti. Žene u današnje vreme angažovanjem plaćenih ljubavnika ispunjavaju svoje potrebe, ali taj vid zadovoljenja smatraju i nekim vidom emancipacije. Neki feministički pokreti podržavali su muške bordele za žene i to pravdali ravnopravnošću polova. Između dva rata u Parizu i drugim gradovima postojali su muški bordeli za žene. Žene plaćaju ljubavnike pre svega da bi zadovoljile svoje seksualne potrebe ali i zbog usamljenosti. Ponekad je to samo puko parenje za pare – kaže psiholog Radomir Čolaković.
Foto: MattysFlicks via Foter.com / CC BY

Foto: MattysFlicks via Foter.com / CC BY


Seks i novac. Tako bi unajkraće glasila definicija muške prostitutke. Naziv se najčešće odnosi na pružanje seksualnih usluga drugim muškarcima, tačnije homoseksualcima. Ponekad se za to koristi i naziv rent-boj, što doslovno znači momak u najam. Nešto je ređe pružanje seksualnih usluga ženama, pa se za tu vrstu usluge koristi naziv žigolo.
I u Srbiji je muška prostitucija zastupljena, a nije ni zakonom sankcionisana.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima