• 3

SVE VIŠE MUŠKIH PROSTITUTKI U SRBIJI: Imaju "lepše" ime - RENT-BOJ!

Muška postitucija je zastupljena isto kao i ženska, samo se o njoj ređe govori

  • 3

Muške prostitutke su nekada zvali "plaćeni ljubavnici", "kućni prijatelji" i "cicisbeo momci", koji u društvu šapuću prijatne reči damama. Danas su u primorskim mestima poznati kao galebovi ili ekort momci i žigola.

ŽIGOLO VAS UČI: Evo šta žene stvarno žele u krevetu
– U prošlsti, kao i sada, time su se bavili mladi momci, mahom studenti. Muške prostitutke, kao i ženske, ispunjavaju fantazije klijenata, oslobađaju ih akumuliranog stresa i napetosti. Žene u današnje vreme angažovanjem plaćenih ljubavnika ispunjavaju svoje potrebe, ali taj vid zadovoljenja smatraju i nekim vidom emancipacije. Neki feministički pokreti podržavali su muške bordele za žene i to pravdali ravnopravnošću polova. Između dva rata u Parizu i drugim gradovima postojali su muški bordeli za žene. Žene plaćaju ljubavnike pre svega da bi zadovoljile svoje seksualne potrebe ali i zbog usamljenosti. Ponekad je to samo puko parenje za pare – kaže psiholog Radomir Čolaković.
Foto: MattysFlicks via Foter.com / CC BY

Foto: MattysFlicks via Foter.com / CC BY


Seks i novac. Tako bi unajkraće glasila definicija muške prostitutke. Naziv se najčešće odnosi na pružanje seksualnih usluga drugim muškarcima, tačnije homoseksualcima. Ponekad se za to koristi i naziv rent-boj, što doslovno znači momak u najam. Nešto je ređe pružanje seksualnih usluga ženama, pa se za tu vrstu usluge koristi naziv žigolo.
I u Srbiji je muška prostitucija zastupljena, a nije ni zakonom sankcionisana.
(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima