• 0

MINISTAR KULTURE U VOJVODINI: Pružio podršku da se Novi Sad kandiduje za Evropsku prestonicu kulture

Ministar Vladan Vukosavljević rekao je da je optimista i da se nada pozitivnom ishodu vezanom za kandidaturu Novog Sada

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića u Gradskoj kući a teme sastanka su bile vezane za podršku kandidaturi Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021, za obeležavanje 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, kao i za sveukupnu podršku Ministarstva resornoj gradskoj upravi.
Tom prilikom, gradonačelnik je zajedno sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem i pokrajinskim sekretarom za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Miroslavom Štatkićem primio predstavnike Panela nezavisnih eksperata Evropske komisije, koji će odlučivati o tome da li će Novi Sad postati Evropska prestonica kulture 2021. godine, a to su Stiv Grin, Suzana Žilič Fišer i Glorija Lorenco Lerones.

Dualno obrazovanje u Novom Sadu je dalo dobre rezultate: Ustanove da se reformišu!
Oni su danas u poseti Novom Sadu, a njihovi domaćini su član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić i predsednik Organizacionog odbora Novi Sad 2021 Nemanja Milenković, kao i drugi članovi tima Novi Sad 2021.
Nakon sastanka u Gradskoj kući gradonačelnik Miloš Vučević i ministar Vladan Vukosavljević su posetili Maticu srpsku.
Foto: Promo

Foto: Promo


- Ja ne mogu da sakrijem jedno veliko i iskreno zadovoljstvo današnjim dešavanjima u Novom Sadu, a tu pre svega mislim na posetu ministra Vukosavljevića. Nakon više sastanaka koje smo danas održali, poseta našoj najznačajnijoj ustanovi kulture Matici srpskoj je krunski susret predstavnika kulture u našem gradu. Ministarstvo kulture i informisanja nedvojbeno podržava Novi Sad kao kandidata za Evropsku prestonicu kulture, a mi smo u prethodnom periodu prosto vapili za tim.
Međutim, sada možemo da kažemo da imamo ministra u Vladi koji razume koliko je ta kandidatura značajna, ne samo za Novi Sad, nego za celu državu Srbiju. Na sastanku u Gradskoj kući je i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović isto nastupio i rekao da i Pokrajinska vlada u punom kapacitetu podržava tu kandidaturu, a ohrabren sam i onim što sam čuo na sastanku u Matici Srpskoj, jer se uočava dobra saradnja i obostrano razumevanje Ministarstva kulture i informisanja i te ustanove kulture – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.
Vučević povodom obnavljanja sportskih terena u OŠ "Žarko Zrenjanin": USPEH NAŠEG RADA MERIMO ZADOVOLJSTVOM GRAĐANA (FOTO)
Foto: Promo

Foto: Promo


Ministar Vladan Vukosavljević rekao je da je optimista i da se nada pozitivnom ishodu vezanom za kandidaturu Novog Sada za EPK 2021.
- Danas smo uzeli učešće u dva važna događaja. Prvo smo razgovarali sa Komisijom koja odlučuje o statusu EPK za 2021. godinu, gde je Novi Sad u samom finalu i mi smo njenim članovima predočili snažnu podršku Ministarstva kulture i Vlade Srbije u tom procesu. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da pomognemo, kako u vidu tehničke i finansijske pomoći, tako i organizacione i programske. Nadam se da smo uspešno uticali na to da se njihova, inače dobra slika o Novom Sadu, učvrsti i malo uznapreduje.
Obeleženo pola veka postojanja Kluba za starija i odrasla lica u Futogu (FOTO)
Drugi važan događaj je svakako poseta Matici srpskoj, jer je to temeljna ustanova srpske kulture, temelj i osnov srpske tradicije i u buduće će država posebno voditi računa o toj ustanovi koja ima 190 godina neprekinute tradicije – rekao je ministar Vukosavljević.
Predsednik Matice srpske Dragan Stanić zahvalio se na poseti i istakao da je danas značajan dan za Maticu srpsku, koja je ugostila članove Evropske komisije i da se nada da će informacije odatle pozitivno uticati na konačnu odluku o izboru Novog Sada za EPK 2021, a naglasio je i da je poseta ministra više nego ohrabrujuća za Maticu srpsku.
(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima