• 0

MINISTAR KULTURE U VOJVODINI: Pružio podršku da se Novi Sad kandiduje za Evropsku prestonicu kulture

Ministar Vladan Vukosavljević rekao je da je optimista i da se nada pozitivnom ishodu vezanom za kandidaturu Novog Sada

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića u Gradskoj kući a teme sastanka su bile vezane za podršku kandidaturi Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021, za obeležavanje 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, kao i za sveukupnu podršku Ministarstva resornoj gradskoj upravi.
Tom prilikom, gradonačelnik je zajedno sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem i pokrajinskim sekretarom za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Miroslavom Štatkićem primio predstavnike Panela nezavisnih eksperata Evropske komisije, koji će odlučivati o tome da li će Novi Sad postati Evropska prestonica kulture 2021. godine, a to su Stiv Grin, Suzana Žilič Fišer i Glorija Lorenco Lerones.

Dualno obrazovanje u Novom Sadu je dalo dobre rezultate: Ustanove da se reformišu!
Oni su danas u poseti Novom Sadu, a njihovi domaćini su član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić i predsednik Organizacionog odbora Novi Sad 2021 Nemanja Milenković, kao i drugi članovi tima Novi Sad 2021.
Nakon sastanka u Gradskoj kući gradonačelnik Miloš Vučević i ministar Vladan Vukosavljević su posetili Maticu srpsku.
Foto: Promo

Foto: Promo


- Ja ne mogu da sakrijem jedno veliko i iskreno zadovoljstvo današnjim dešavanjima u Novom Sadu, a tu pre svega mislim na posetu ministra Vukosavljevića. Nakon više sastanaka koje smo danas održali, poseta našoj najznačajnijoj ustanovi kulture Matici srpskoj je krunski susret predstavnika kulture u našem gradu. Ministarstvo kulture i informisanja nedvojbeno podržava Novi Sad kao kandidata za Evropsku prestonicu kulture, a mi smo u prethodnom periodu prosto vapili za tim.
Međutim, sada možemo da kažemo da imamo ministra u Vladi koji razume koliko je ta kandidatura značajna, ne samo za Novi Sad, nego za celu državu Srbiju. Na sastanku u Gradskoj kući je i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović isto nastupio i rekao da i Pokrajinska vlada u punom kapacitetu podržava tu kandidaturu, a ohrabren sam i onim što sam čuo na sastanku u Matici Srpskoj, jer se uočava dobra saradnja i obostrano razumevanje Ministarstva kulture i informisanja i te ustanove kulture – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.
Vučević povodom obnavljanja sportskih terena u OŠ "Žarko Zrenjanin": USPEH NAŠEG RADA MERIMO ZADOVOLJSTVOM GRAĐANA (FOTO)
Foto: Promo

Foto: Promo


Ministar Vladan Vukosavljević rekao je da je optimista i da se nada pozitivnom ishodu vezanom za kandidaturu Novog Sada za EPK 2021.
- Danas smo uzeli učešće u dva važna događaja. Prvo smo razgovarali sa Komisijom koja odlučuje o statusu EPK za 2021. godinu, gde je Novi Sad u samom finalu i mi smo njenim članovima predočili snažnu podršku Ministarstva kulture i Vlade Srbije u tom procesu. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da pomognemo, kako u vidu tehničke i finansijske pomoći, tako i organizacione i programske. Nadam se da smo uspešno uticali na to da se njihova, inače dobra slika o Novom Sadu, učvrsti i malo uznapreduje.
Obeleženo pola veka postojanja Kluba za starija i odrasla lica u Futogu (FOTO)
Drugi važan događaj je svakako poseta Matici srpskoj, jer je to temeljna ustanova srpske kulture, temelj i osnov srpske tradicije i u buduće će država posebno voditi računa o toj ustanovi koja ima 190 godina neprekinute tradicije – rekao je ministar Vukosavljević.
Predsednik Matice srpske Dragan Stanić zahvalio se na poseti i istakao da je danas značajan dan za Maticu srpsku, koja je ugostila članove Evropske komisije i da se nada da će informacije odatle pozitivno uticati na konačnu odluku o izboru Novog Sada za EPK 2021, a naglasio je i da je poseta ministra više nego ohrabrujuća za Maticu srpsku.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima