• 0

MISTERIJA: Ova crkva u Srbiji krije jednu veoma NEOBIČNU TAJNU! (FOTO)

Protojerej-stavrofor Radoslav Milanović je otkrio misteriju koja je dugo intrigirala stanovnike Pančeva

  • 0

Jedna crkva u Pančevu krije veoma neobičnu tajnu. Reč je o Svetouspenskoj ili "ckrvi sa dva tornja", koja ovaj grad krasi više od dva veka, i njegov je simbol.
Koja je najlepša crkva pravoslavnog sveta? (VIDEO)

Međutim, niko od stanovnika ne može sa sigurnošću da kaže na koji način satovi na obe kule u svakom momentu pokazuju isto vreme.
- Satovi su povezani sa satelitom. Levi toranj je prazan, sva mehanizacija nalazi se u desnom. Polugama se sa sata prenosi tačno vreme iz jednog u drugi. Isprva su podešavani ručnim navijanjem tegova, a onda je pre više od tri decenije elektirificiran. To je radilo neko vreme, a zatim 25 godina nije bilo otkucaja - otkrio je "misteriju" protojerej-stavrofor Radoslav Milanović za Blic, pa dodao:
- Poslednjim remontom spojen je i stari sat sa novim tehnologijama, odnosno uređaj je povezan preko satelita. Kada se menja računanje vremena sa letnjeg na zimsko ili nestane struja, sat se sam podesi. Zvona su u početku bila na konopcima, pa su i ona elektrificirana.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima