Kako MARIHUANA može da reši najveći problem Hilari Klinton?

Ako bi Klintonovoj uspelo da konsoliduje podršku levo orijentisanih mladih glasača - i motiviše ih da izađu na glasanje - ući će u Belu kuću, a nema većeg leka za apatiju milenijalsa od legalne marihuane

  • 3

Protekle dve nedelje glasanja obezbedile su demokratama mnogo izgovora da potraže lekove za razna raspoloženja. Ali od svih glasanja, malo ih je toliko uzburkalo strasti kao istraživanje glasača u Koloradu.

ZABORAVITE NA CIGARETE I TRAVU: Pušenje čaja je novi trend u svetu! (VIDEO)

Tokom jula i početka avgusta, istraživanja su pokazivala da Hilari Klinton vodi u državi Stenovitih planina. Glasači su čak duplo više glasali za Klintonovu nego za Trampa. I onda, krajem septembra, brojke su počele da pokazuju da Tramp dobija Kolorado ili gubi sa vrlo malom razlikom.

Čak 30 odsto glasača, ispod 45 godina, okreće se kandidatima trećih stranaka, pa tako čak 24 odsto glasača podržava lidera Libertarijanske partije Gerija Džonsona.

Dobar deo Džonsonove podrške stiže od mladih republikanaca, čiji liberalni društveni pogledi ih čine savršenim spojem sa libertarijanskim kandidatima. Ali, čini se da Džonsona podržava i popriličan broj milenijalsa, koji naginju levici, favorizujući Klintonovu nad Trampom, kad su prisiljeni da biraju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Šta bi mladi, levo orijentisani glasači mogli da vide u Geriju Džonsonu? Što se zalaže da Amerikanci do svoje 26 godine mogu da ostanu pod osiguranjem svojih roditelja? Ili da nije možda do legalizacije marihuane?

MARIHUANA IZAZOV: Takmičili su se "ko će više da se naduva za 24 sata", dalje ne moramo ništa ni da vam govorimo (VIDEO)

Ima, naravno i drugih razloga što se on toliko sviđa mladoj levici, uključujući to što "ne miriše" međunarodne sukobe i zalaže se za reformu pravosuđa. Ali, protivljenje ratu protiv droge je najverovatnije razlog: istraživanja pokazuju da mnogo više od dve trećine glasača ispod 35 godina traži legalizaciju marihuane.

Ako bi Hilari Kolinton uspela da konsoliduje podršku levo orijentisanih mladih glasača - i motiviše ih da izađu na glasanje - ući će u Belu kuću. A nema većeg leka za apatiju milenijalsa od legalne marihuane. Tvorci njene kampanje vrlo dobro shvataju sav potencijal pitanja oko "trave". Početkom avgusta, Klintonova je najavila da će njena administracija ukloniti marihuanu sa LISTE I - spiska agencije DEA najštetnijih, ilegalnih narkotika, koji medicinski najmanje mogu da koriste. To bi sigurno bio korak u pravom smeru.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

Na kraju krajeva, nema smisla, smatraju istraživači, stvarati neregulisano crno tržište supstance koja stvara manju zavisnost, manje je fatalna i manje su šanse da će zbog nje neko izazvati saobraćajnu nesreću nego od konzumiranja alkohola. Uvođenje trave u legitimnu ekonomiju preuzeće izvor profita od nasilnih narko-kartela.

To će omogućiti američkim policajcima da provedu manje vremena u "uznemiravanju" života korisnika "lakih droga", a više u procesuiranju nasilnih zločina - tokom 2014. godine bilo je 700.993 hapšenja vezanih za marihuanu, gde se 90 odsto odnosilo samo na posedovanje narkotika. Više istraživanja je pokazalo da kada država omogući pristup medicinskoj marihuani, odmah usledi i smanjenje zloupotrebe lekova protiv bolova i predoziranja. S duge strane, ima i nekih loših strana po javno zdravlje. Kako je marihuana protekle decenije postajala legalna, tako se skoro duplo povećao broj dnevnih konzumenata. Hilari Klinton savetuju da se distancira od ovih reči svoje ćerke Čelsi:

Ispostaviće se da su oni koji su tvrdili sledeće bili u pravu, a to je da sudbina države zavisi od toga da li će demokratski kandidat poštovati njihovo pravo na život, slobodu i potragu za "hediz" po dobroj ceni.

(Telegraf.rs / Izvor: nymag.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    29. septembar 2016 | 20:53

    Ova baba odlucuje koliko i ja , obicna podguzna muva , visih ljudi.

  • Чарапанка

    29. septembar 2016 | 20:51

    Тако ће моћи да попуше и мајка и ћерка!

  • Lida

    29. septembar 2016 | 22:29

    Kad se naucite razliku izmedju medicinske marihuane i one na crnom trzistu,a tekkad istrazite kako cannabis oil pomaze pacijentima koji imaju rak i epilepsiju itd..Shvatit cete da ,ne samo da ce pomoci milionima djece sa epilepsijom itd..nego ce izljeciti mnoge u pocetnom stadiju raka! E tek tada bacajte glupe komentare i molite Boga da vam nikad ne zatreba "lijek" kojeg brane starci ,kojima je kraj zivota svakako blizu,a koji ilegalno nabavljaju sve to ,samo sute i kriju ! Zar ste vi slijepi?Pa citav svijet se lijeci time odavno,cak je i Bata o tome pricao...E moj Balkane !!Ne trebalo mi nikad ,ali kome moze da pomogne ,zasto da ne!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA