• 10

POSAO U NEMAČKOJ ZA 2.770 RADNIKA IZ SRBIJE: Evo koga i šta sve traže!

Za dodelu detašmana može da konkuriše poslodavac sa sedištem u Srbiji, registrovan da obavlja delatnost za koju se dodeljuje detašman. Poslodavac treba da ima predstavništvo u Nemačkoj i da posluje u skladu sa nemačkim propisima

 • 10

Privredna komora Srbije objavila je javni poziv za dodelu detašmana za upućivanje zaposlenih na privremeni rad u SR Nemačkoj. Odobrena kvota za poslodavce iz Srbije za 2016/2017. godinu je 2.770 radnika, od čega je 1.080 u sektoru građevinarstva.
Poslodavci koji su izvođenje radova počeli u prethodnim detašmanskim godinama treba da Privrednoj komori Srbije dostave informaciju o broju zaposlenih koji od 1. oktobra 2016. godine ostaju na radu u Nemačkoj, na osnovu dobijenih Saglasnosti iz prethodnih raspodela kvota.

NEMCI ZOVU SRBE ZA POSAO IZ SNOVA: Dnevnica MINIMUM 80 evra, a ne treba DIPLOMA!
Za dodelu detašmana može da konkuriše poslodavac sa sedištem u Srbiji, registrovan da obavlja delatnost za koju se dodeljuje detašman. Poslodavac treba da ima predstavništvo u Nemačkoj i da posluje u skladu sa nemačkim propisima.
Uz zahtev za izdavanje Saglasnosti poslodavac je obavezan da dostavi fotokopiju Ugovora o izvođenju radova na nemačkom jeziku sa prevodom na srpski jezik, plan dinamike radova ili izjavu na memorandumu privrednog subjekta, potpisanu od ovlašćenog lica, ukoliko plan nije utvrđen, kao i fotokopiju dokaza o otvorenom predstavništvu u Nemačkoj.
Foto: Telegraf

Foto: Telegraf


SRBI, EVO KAKO DO POSLA U NEMAČKOJ: Koga traže i koja su vam dokumenta potrebna!
Uz zahtev za izdavanje Saglasnosti, poslodavac je obavezan da dostavi: Fotokopiju Ugovora o izvođenju radova na nemačkom jeziku sa prevodom na srpski jezik, plan dinamike radova, odnosno izjavu na memorandumu privrednog subjekta,
potpisanu od ovlašćenog lica, fotokopiju dokaza o otvorenoj poslovnoj jedinici – predstavništvu u SR Nemačkoj.
(Tekegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Vlada zeleni

  Valda je to istina da nemačka traži srpske radnike

  37
  7

  Podelite komentar

 • LALA

  Zapad nam daje poslove da nas iseli sa nasih prostora , videli su da nemogu ratom ali mogu sa iseljenickim vizama i bez opaljenog metka ce nam uzeti zemlju .Nisam nista protiv da idete da radite ali se vratite , nemojte zaboraviti Vasu dedovinu...

  15
  5

  Podelite komentar

 • Petar

  Ma jeste istina oce bagra iseljavanjem da uzmu Srbiju, a vi braco samo trcite na zapad. Na nase mesto polako naseljavaju svoj zivalj, vec ih je naseljeno 30.000 hiljada, oni to rade polako i suptilno, oni ne zure, polako. Tiha voda breg roni. Zapamtite ovo sto sam rekao braco srbi!.

  15
  8

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima