• 20

UBISTVA, SILOVANJA, PLJAČKE: MUP Republike Srpske podneo izveštaj protiv Nasera Orića!

Ministar Lukač je rekao da na tom predmetu sada treba da radi Tužilaštvo

  • 20

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas da je Centar javne bezbednosti Bijeljina podneo izveštaj Okružnom tužilaštvu, protiv Nasera Orića za izvršenje krivičnih dela ubistava, silovanja, pljački uglavnom nad pripadnicima bošnjačkog naroda za vreme proteklog rata na području Srebrenice.
Dodik: RS nije pretnja miru i nikoga ne ugrožava

– Izveštaj je podnesen na osnovu istrage koju je CJB Bijeljina sproveo u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Bijeljina odnosno na osnovu saznanja i izjava svedoka u istrazi –rekao je Lukač za RTRS.
Lukač nije želeo da iznosi detalje izveštaja, ali je rekao da se, između ostalog, Oriću stavlja na teret da je naredio ubistvo i jednog oficira JNA koji je bošnjacke nacionalnosti, a koji se, kako je rekeao, "Oriću stavljao na raspolaganje, ali u kojem je Orić video konkurenciju".
Lukač je rekao da na tom predmetu sada treba da radi Tužilašto.
– Nadam se da će, sa svedocima i svim informacijama kojima je policija raspolagala i koje se nalaze u izveštaju, uspeti da sve dokaže – rekao je Lukač za RTRS.
(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ,Sumadinac

    Poturceni Srbin ubijao i jedne i druge zato sto nezna koje su njegovi

  • sokol

    Zivio Naser

  • Nikola

    Ako je kriv naravno da treba da odgovara.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima