Danas obeležavamo 98. godišnjicu proboja Solunskog fronta

Pored predstavnika Ministarstva za rad, vence će položiti i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, udruženja i građani

  • 10

Državna ceremonija povodom obeležavanja 98. godišnjice proboja Solunskog fronta biće održana danas na srpskom vojničkom groblju Zejtinlik u Solunu, u Grčkoj.

SRPSKI GROM NAD SOFIJOM: Kako smo pre 100 godina bombardovali Bugarsku i uterali im strah u kosti (FOTO) (VIDEO)

Delegaciju će predvoditi ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, a prisustvovaće i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, generalni konzul ambasade Srbije u Solunu, zvaničnici Grčke, kao i diplomatski predstavnici Francuske, Britanije, Rusije i Italije.

Nakon ceremonije polaganja venaca i odavanja počasti, Vulin će se obratiti prisutnima.

Svake godine u organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obeležavanju godišnjice proboja Solunskog fronta prisustvuju i studenti Vojne i Kriminalističko-policijske akademije iz Beograda i Banja Luke, kao i predstavnici Udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

U nedelju, 2. oktobra 2016, povodom obeležavanja godišnjice proboja Makedonskog fronta, biće održana ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti kod savezničkog memorijala na Polikastru.

Pored predstavnika Ministarstva za rad, vence će položiti i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, udruženja i građani.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Globalista

    1. oktobar 2016 | 09:24

    Vecno smo zahvalni. Hvala vam junaci

  • Niđe veze

    1. oktobar 2016 | 11:34

    I prve trebinjske žrtve u ratu su pale na današnji dan... Slava i hvala srpskim junacima!

  • Danga

    1. oktobar 2016 | 11:03

    To su bili pravi Srbi div junaci a ne kao mi sada buranija koju udara ko god hoće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA