≫ 

PREKINUTO GLASANJE U STOCU: Politički kandidat napao članove izborne komisije, stiže specijalna policija!

Bošnjaci iz Stoca tvrde da je izborni proces u tom gradu u celini doveden u pitanje pošto su smenjeni pojedini članovi tamošnjeg biračkog odbora

  • 1

Izbori u opštini Stolac su prekinuti, a sa biračkih mesta povučene su sve glasačke kutije sa izbornim materijalom.

NA SAMOM POČETKU VARNICE: Izbori u BiH počeli uz manje nepravilnosti

Kako je objavila koalicija nevladinih organizacija "Pod lupom", u Stocu su problemi počeli ranije zamenom članova biračkog odbora i neotvaranjem biračkih mesta na vreme.

Ministar unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, Slađan Bevanda, potvrdio je da je u Stolac upućena specijalna jedinica policije zbog narušene bezbednosne situacije.

Predsednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Ahmet Šantić izjavio je da je u Stocu došlo do narušavanja javnog reda i mira, navodeći da se radi o nezvaničnim podacima.

- Očekujemo proveru šta se stvarno desilo. U popodnevnim satima je kandidat jedne političke stranke došao na biračko mesto i fizički napao članove Opštinske izborne komisije. Dva člana komisije su zatražila lekarsku pomoć - kazao je Šantić novinarima u Sarajevu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Bošnjaci iz Stoca tvrde da je izborni proces u tom gradu u celini doveden u pitanje pošto su smenjeni pojedini članovi tamošnjeg biračkog odbora.

Predsednik Centralne izborne komisije BiH Ahmet Šantić potvrdio je da je u Stocu zatvorena sva biračka mesta zbog incidenta, ali je dodao i da za sada nema zvaničnih informacija o tome šta se tačno dogodilo, kao i da su dva člana Komisije završila u bolnici. Zvanične informacije se očekuju, kazao je Šantić, a nezvanično, dodao je, reč je o tome da je u popodnevnim satima načelnik kadidat došao i napao predsednika Izborne komisije.

U Bosni i Hercegovini se održavaju lokalni izbori na kojima se biraju gradonačelnici i načelnici gradova i opština u RS i Federaciji BiH, kao i odbornici u opštinskim skupštinama i većima u oba bh. entiteta, kao i distriktu Brčko.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    2. oktobar 2016 | 18:51

    Zar du oni i u federaciji ugroženi.... ko bi to rekao...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA