BABO VODI: Fikret Abdić na pragu pobede u Velikoj Kladuši

- Naš kandidat vodi u svim izbornim mestima. Još nije zvanično, ali uskoro će biti. Zauzeti smo oko zbrajanja glasova za veće - kazala je Elvira Abdić Jelenković, ćerka Fikreta Abdića

  • 21

Kandidat Laburističke stranke (LS) Fikret Abdić na pragu je pobede za načelnika Opštine Velike Kladuše, tvrde iz te stranke.

BABO UZVRAĆA UDARAC: Fikret Abdić se vraća u Veliku Kladušu! (VIDEO)

- Naš kandidat vodi u svim izbornim mestima. Još nije zvanično, ali uskoro će biti. Zauzeti smo oko zbrajanja glasova za veće - kazala je za N1 Elvira Abdić Jelenković, ćerka Fikreta Abdića.

Županijski sud u Karlovcu, Abdića je 2003. osudio na 20 godina zatvora, a Vrhovni sud Hrvatske preinačio mu je kaznu na 15 godina zbog ratnog zločina počinjenog na području Bosanske krajine od 1993. do 1995. godine i proglašenje takozvane autonomne pokrajine Zapadna Bosna.

Proglašen je krivim zbog uspostave samozvane autonomne pokrajine zapadna Bosna, suprotno Ustavu Bosne i Hercegovine, te zato što je, kao vrhovni zapovednik takozvane narodne odbrane, odgovoran za otvaranje logora i prihvatnih centara, kroz koje je prošlo najmanje 5.000 ljudi.

U martu 2012. pušten je na slobodu iz zatvora u Puli nakon što je odslužio dve trećine kazne, odnosno 10 godina i devet meseci.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tuzlak

    2. oktobar 2016 | 22:52

    Babu za predsjednika !!!

  • Vasilije 1989

    2. oktobar 2016 | 23:29

    Cestitam Fikretu Abdicu babi i bilo je vrijeme da se vratis na scenu za dobrobit svoga naroda V.Kladuse.

  • banjaluka

    2. oktobar 2016 | 23:21

    babo treba da pobjedi pravi je covjek

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA