Putnici sa "Koste Konkordije" dobiće obeštećenje

Narednih dana biće poznat iznos nadoknade

  • 0

Putnici koji su doživeli brodolom na luksuznom brodu "Kosta Konkordija" dobiće nadoknadu za izgubljene stvari i troškove, a tačan iznos obeštećenja biće poznat u narednim danima, izjavila je danas Tatjana Cojić iz agencije "Kruz klub", koja je zastupnik italijanske brodske kompanije.

Cojić je u izjavi Tanjugu rekla da će obeštećenje u Srbiji dobiti bračni par Maja i Ljubomir Vujović, koji su u vreme nesreće kao putnici bili na brodu.

Kompanija "Kosta kroćere", vlasnik luksuznog kruzera, kako je istakla Cojić, saopštila je da će putnicima biti nadoknađeni troškovi lečenja, krstarenja i prevoza od luke do kuće.

"Kompanija će obeštetiti putnike za izgubljene stvari, biće im stornirano sve što su na brodu plaćali putem kreditnih kartica i biće im nadoknađen keš depozit koji su uplaćivali na kosta karticu, kojom se plaćalo na brodu", rekla je Cojić.

Ona nije mogla da komentariše da li će i u kolikom iznosu obeštećenje dobiti član posade, srpska državljanka Sara Janjić.

"Pretpostavljam da kompanija ima drugačije osiguranje za zaposlene i da će i ona biti obeštećena", kazala je Cojić.

Predstavnici "Koste Konkordije" su ranije najavljivali da će putnici biti obeštećeni, ne samo zbog nestanka stvari, već i zbog straha.

Brod "Kosta Konkordija" se u noći između petka i subote nasukao na peščani sprud nekoliko stotina metara od obale na zapadu Italije, u blizini obala Toskane, a danas je pronađena sedma žrtva brodoloma.

Zvaničnici italijanske Agencije za zaštitu civila potvrdili su da se među 29 osoba nestalih u brodolomu nalazi 14 Nemaca, šestoro Italijana, četvoro Francuza i dvoje Amerikanaca.

Među nestalima su i po jedan državljanin Indije, Perua i Mađarske.

Kao nestali se vode ukupno četiri člana posade i 25 putnika.

Izvor: Tanjug

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA