STAVITE TAČKU NA NASILJE: Podelite svoju priču i pomozite drugim ženama

Nasilje mora da se prijavi, a nasilnik da odgovara za svoje postupke!

  • 30

Nasilje nad ženama poprima sve veće razmere, ali je stanje svesti žrtava, čini se, na višem nivou. Žene sve češće prijavljuju nasilnike, što je značajan pomak u odnosu na vremena kada je se o mučkim napadima maltene uopšte nije govorilo.

"NEMOGUĆE DA JU JE UBIO BEZ RAZLOGA": Zbog ovakvog stava u Srbiji MASAKRIRAJU ŽENE I DECU!

Najrasprostranjenije je svakako psihičko zlostavljanje, koja pretrpi čak svaka druga žena u Srbiji, ali ni brutalna prebijanja nisu retkost.

Priča Marije Ferizović (21), koju je nevenčani suprug zverki tukao, palio, čak i žigosao, trebalo bi da bude pouka ženama da se osmele i prijave nasilnika pri prvim znacima agresije. Time brinu o sopstvenoj bezbednosti i budućnosti, ali i o bezbednosti svih žena, kojima će njihovi postupci dati primer i poljuljkati ih i ohrabriti da stave tačku na zlostavljanje.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

"PLAŠILA SAM SE NOĆI, TADA SE MOJ MUŽ PRETVARAO U ZVER": Emilija je trpela nasilje, ali preko jedne stvari nije mogla da pređe!

Prema rečima stručnjaka, u srži fenomena nasilja prema ženama je osećaj nasilnika da ima pravo na život i smrt svoje partnerke, odnosno da je ona njegovo vlasništvo. Ovo ne smete da dozvolite, vaš život je u samo vašim rukama, a koliko god bezizlazno delovala situacija, nije tako. Zato, stavite stavite tačku na nasilje, i zapamtite - niste same u ovome!

Telegraf poziva sve žene koje su imale tu nesreću da iskuse bilo koju vrstu zlostavljanja, da se jave našoj redakciji i podele iskustva sa ostalim ženama, kojima će njihova priča biti podsticajna i ohrabrujuća i pomoći im da se izvuku iz kandži nasilja.

DA LI JE KRAJ NASILJU NAD ŽENAMA: Novi Zakon o nasilju u porodici stiže na jesen

Pozivom na broj telefona naše redakcije možete dobiti i potrebne informacije i smernice kome treba da se obratite ukoliko prolazite kroz bilo koji vid nasilja.

Broj telefona redakcije: 011/ 21 - 96 - 47   E-mail redakcije: redakcija@telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marta

    8. oktobar 2016 | 13:47

    Ja sam prijavila posle 20 godina svakodnevnog psihickog nasilja,povremenog udaranja u glavu(da se ne vide modrice)i pretnje oruzjem. Trpela sam jer je pretio da ce prvo ubiti nase sinove pa mene. Izolovao nas je od svih,niko mu nije bio "dobar"a ziveo je kao kralj u mojoj kuci. Sinovi su nam divni ja sam ih odgajila kao samohrana majka od njega nikad nije bilo koristi. Njemu smo zarad mira uvek ugadali ali bolesnik nista nije umeo da ceni. Vecito nervozan,besan lomio je po kuci. Skupila sam snagu i zvala policiju. Pustili su ga za 12 sati jer mu je prva prijava pa je doleteo besan da preti ali srecom policija je brzo stigla. Sada je drugi mesec u pritvoru ima skupog advokata pa je na sudenju bio privilegovan da se ponasa bahato. Sudija nije krila privrzenost prema nasilniku kao ni netrpeljivost prema nama napacenim dusama. I kako sad da zivimo kad ga puste? Nema pravde nema pomoci samo ce nas zaliti kad zavrsimo u crnoj hronici. Pravda je dostizna samo ako imas srece da sudija ima dusu.

  • Sale

    8. oktobar 2016 | 10:55

    Koji slabici od muskog roda, kvarite i ono malo bontona muskog sto je ostalo. Lako je ruku dic na nezniji pol, budite heroji pa nadjute sebi ravnog za glupe istupe.

  • Tatjana

    8. oktobar 2016 | 12:08

    Male su kazne kada dodje do nasilja u porodici...šta posle...ista pravila i u srbiji kao i u zemljama evropske unije...i dalje se sve to ne uzima ozbiljno ni od strane policije ni od strane rodbine...svi kao nešto sude...osuđuju...al nema dovoljno zaštite i dalje nažalost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA