OVO SU KANDIDATI KOJI NIKAD NISU IZGUBILI IZBORE: Na vlasti u BiH su 12 godina, a pobedili su i ovog puta (FOTO)

Najpoznatiji među ovim kandidatima je tuzlanski gradonačelnik Jasmin Imamović koji je pobedio i na ovim izborima, osvojivši sa SDP-om 50 odsto glasova

  • 0

U BiH su održani lokalni izbori u nedelju 2. oktobra, a prema rezultatima, pobedu su odneli predstavnici SDA u Federaciji BiH i SNSD u Republici Srpskoj. Nekoliko kandidata za načelnike na ovim izborima opet su pobedili na ovim izborima, čime su potvrdili da su "suvereni vladari lokalnih izbora", kako prenose tamošnji mediji.

STIGLE PRETNJE NOVOM NAČELNIKU SREBRENICE: Pratićemo vas, pamet u glavu

Čak 23 kandidata nikad nisu izgubila izbore i od 2004. godine, kada su održani prvi lokalni izbori na kojima su građani, svojim glasovima, birali (grado)načelnike, oni su na istoj poziciji.

Među njima je i tuzlanski gradonačelnik Jasmin Imamović koji je pobedio i na ovim izborima, osvojivši sa SDP-om 50 odsto glasova.

Nusret Helić iz SDP-a je ponovo pobedio i u Gračanici, gde je osvojio skoro 42 odsto glasova.

Printskrin: Youtube/Sens Servis Printskrin: Youtube/Sens Servis

Hamdo Ejubović u Hadžićima i ove je godine, kao kandidat SDA/SBB, pobedio.

Printskrin: Youtube/Općina Hadžići Printskrin: Youtube/Općina Hadžići

U Konjicu i na ovim izborima slavi Emir Bubalo (SDA/SBB) sa 54 odsto osvojenih glasova – baš kao i njegov stranački kolega Salem Dedić koji je ponovo pobedio u Jablanici (46 odsto glasova).

Printskrin: Youtube/novigrad sarajevo Printskrin: Youtube/novigrad sarajevo

Na Palama, u opštini koja pripada FBiH, i ove je godine pobedio Asim Zec koji kao kandidat SDA (ove godine u koaliciji sa SBB) pobeđuje već 12 godina. Zec je osvojio 52,8 odsto glasova, a njegov protivkandidat Salko Obhođaš (nezavisni) osvojio je 47 odsto glasova.

Printskrin: Youtube/Munira Dzabija Printskrin: Youtube/Munira Dzabija

Nermin Ogreščević ponovo je pobedio u Cazinu. Na izborima 2004. godine se kandidovao i pobedio kao kandidat SDA, a potom je prešao u A-SDA i kao njihov kandidat pobeđuje od 2008. godine. Obrađena su 73 glasačka mesta – šest još nije, ali Ogreščević ima 57,7 posto glasova, a Almin Handanagić (SDA/SBB) 40 posto glasova.

Sead Muminović koji je samo 2004. pobedio kao nezavisni kandidat – nakon toga se priključio SDA, i ove je godine u Čeliću osvojio najviše glasova: 56 odsto.

U Teočaku su prebrojani svi glasovi: aktuelni načelnik Tajib Muminović i kandidat SDA/SBB osvojio je 68 odsto glasova. Njegov protivkandidat, Memšo Čeliković iz SDP-a osvojio je tek 31 odsto.

U federalnoj opštini Foča opet je pobedio Zijad Kunovac (SDA/SBB). Kunovac je osvojio 54,4 odsto glasova, a protukandidat Esed Radeljaš osvojio je 45 odsto glasova.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Mato Zovko iz HDZ-a BiH i ove je godine je odneo pobedu u Žepču. Osvojio je skoro 54 odsto glasva.

Hasan Ajkunić iz Bugojna je na izborima 2004. i 2008. godine pobeđivao kao kandidat SDA, dok 2012. i ove godine pobeđuje kao nezavisni kandidat. On je osvojio 46 odsto glasova, a protivkandidat Asmir Karadža (nezavisni) tek 27 odsto glasova.

U Livnu je pobednik Luka Čelan koji s HDZ-om u ovoj opštini pobeđuje četvrti put zaredom.

Milorad Simić (SNSD) takođe slavi u Derventi. Već četvrti put je izabran za načelnika ove opštine i osvojio je 64 odsto glasova.

Obren Petrović iz SDS-a takođe je "suvereni vladar" Doboja, kako pišu lokalni mediji, nakon prebrojanih glasova Petrović je osvojio 54 odsto glasova: njegov protivkandidat Milorad Živković iz SNSD-a, osvojio je 43 odsto glasova.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

SNSD je i ove godine slavio u Modriči gde njihov kandidat Mladen Krekić, nakon skoro svih prebrojanih glasova, imao 52 odsto osvojenih.

I u Bratuncu je novi/stari načelnik, SDS-ov kandidat Nedeljko Mlađenović koji je osvojio skoro 40 posto glasova.

HDZBiH je i ove godine slavio u Kiseljaku, gde je njihov kandidat Mladen Mišurić ponovo izabran za načelnika sa osvojenih 62 posto glasova.

Ni u Širokom Brijegu nije bilo velike dileme. Novi/stari načelnik je HDZ-ovac Miro Kraljević sa osvojenih 68 odsto glasova.

Njegov stranački kolega Nevenko Barbarić odneo je četvrtu pobedu u Ljubuškom, gde je u nedelju osvojio 53 odsto glasova. Isto je i u Ravno gde je pobedio Andrija Šimunović, takođe iz HDZ-a, sa osvojenih 84 odsto glasova.

Još jedan „večni“ načelnik je i u Gacku – Milan Radmilović, SDS-ovac, koji je pobedio s 51 odsto osvojenih glasova.

(Telegraf.rs/ Izvor: radiosarajevo.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA