Mnogo Srba želi da radi za Vladu Kosova

Na konkurs za 55 radnih mesta u Administrativnoj kancelariji koju Vlada Kosova otvara u severnoj Mitrovici, do danas stiglo više od 430 prijava, tvrdi zamenik premijera Kosova Slobodan Petrović

  • 0

Zamenik premijera Kosova Slobodan Petrović rekao je da se za rad u kancelariji te vlade u Severnoj Mitrovici javio veliki broj potencijalnih radnika.

On je rekao da je na konkurs za 55 radnih mesta u Administrativnoj kancelariji koju Vlada Kosova otvara u severnoj Mitrovici, do danas stiglo više od 430 prijava.

Petrović je kazao da očekuje da se prijavi još zainteresovanih građana sa severa i da bi kancelarija, pošto je zgrada skoro završena, trebalo da počne da pruža usluge građanima za manje od dva meseca.

Upitan da prokomentariše odluku Kriznog štaba u severnoj Mitrovici da će građani koji prihvate posao u kosovskoj kancelariji biti kažnjeni po zakonima Republike Srbije, Petrović je kazao da o tome treba pitati one koji su dali takvo saopštenje.

U vezi sa otvaranjem Administrativne kancelarije na severu Mitrovice, Petrović je rekao da je to "nenasilan proces" i da ta kancelarija "treba da pruža usluge građanima, da Srbi na severu imaju neku vrstu alternative, da imaju mogućnost više".

Prema njegovim rečima, samim otvaranjem kancelarije neće se rešiti svi problemi, jer za njihovo rešavanje neophodno učešće svih, međunarodne zajednice, Vlade Kosova i samih građana.

- Većina građana na severu nezadovoljna je načinom na koji živi, kao i bezbednošću, perspektivom, i u takvoj atmosferi je logično da tamošnjim građanima ponudimo alternative - rekao je Petrović.

Povodom tvrdnji da otvaranje Administrativne kancelarije na severu Mitrovice može da izazove nestabilnost, Petrović je kazao da je pre odluke Vlade Kosova da otvori kancelariju održano više sastanaka sa svim predstavnicima međunarodne zajednice.

- Bio sam na svim sastancima sa Euleksom, Međunarodnom civilnom kanclarijom, Kforom, i UNMIK-om i od svih njih dobili smo podršku za otvaranje kancelarije. Znači, ovo nije projekat samo mog ministarstva i Vlade Kosova. Siguran sam da to svi znaju i ukoliko neko misli da je ovo nečiji hir, ili nečija lična želja, to apsolutno nije tačno. Ako neko želi to da zloupotrebi, to je onda druga stvar. Onda taj treba da preuzme odgovornost za eventualne posledice - kazao je on.

(I. M. / Beta)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA