FIDEL KASTRO: Amerikancima će se neko osvetiti zbog SRPSKE KRVI!

- Neko će morati da im naplati svu prolivenu krv u Iraku, Avganistanu, Jugoslaviji, Libiji, Vijetnamu. To ne može bez osvete. Kad-tad, videćete! - poručio je kubanski revolucionar

  • 28

Fidel Kastro, čovek koji je jedan od najvećih svetskih državnika svih vremena i vođa kubanske revolucije, jasan je u svom stavu da će pre ili kasnije SAD doživeti strašnu odmazdu zbog prolivene krvi nevinih Srba i drugih naroda širom sveta, a koji su žrtve američkog imerijalizma.

"Vašington čeka velika kazna" je Kastrova izjava za kubanski list "Padarela", koja je obišla svet putem društvenih mreža. U tom intervjuu, on je pričao o tome da Vašington čeka "velika kazna" zbog silnih, krvavih ratova koje je izazvao širom planete, pa i na Balkanu. On je ubeđen da će Amerikanci jednog dana pretrpeti osvetu zbog prolivene krvi u Jugoslaviji, Iraku, Avganistanu, Libiji i Vijetnamu.

Prema Fidelovim rečima, vojna i politička kriza koja vlada svetom je najveća još od Drugog svetskog rata, a upravo su Amerikanci glavni krivac za to što se svet ponovo našao na ivici Velikog rata.

- Stanje u svetu je katastrofalno. Politička kriza je najveća još od Drugog svetskog rata. Vašington je svestan svoje propasti, kao i razdora u Evropskoj uniji i NATO paktu. Neko će morati jednog dana da naplati Amerikancima njihovu lošu spoljnu politiku. Neko će morati da im naplati svu prolivenu krv u Iraku, Avganistanu, Jugoslaviji, Libiji, Vijetnamu. To ne može bez osvete. Kad-tad, videćete! - jasno je poručio u intervjuu koji su prenele sve svetske agencije.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Niko od zvaničnika juče nije komentarisao ove izjave, ali stručnjaci su ocenili da Kastrove reči ukazuju na to da je kiubanski lider svestan koliki pritisak Srbija trenutno trpi iz Vašingtona.

- Amerika je najveća pretnja kubanskoj nezavisnosti poslednjih pedeset i više godina. Kuba i kubanski narod su skupo platili svoju nezavisnost i zbog toga je Kastro ogorčen na Ameriku. Istina je da SAD već plaćaju zbog kolonijalističkih ambicija i težnji da bude glavni policajac u svetu. Međutim, razlika između ambicije i realnih mogućnosti je postala ogromna. Američki uticaj slabi sve više i više - istakao je Dušan Proroković, politički analitičar, za Informer.

S druge strane, Vladislav Jovanović, bivši šef diplomatije SRJ, smatra da zlodela za koje je Amerika odgovorna nikad neće biti do kraja naplaćene, niti će ikoza njih odgovarati.

- Svi računi koji budu ispodručeni Vašingtonu biće ignorisani. Reč je o sili koja ne može tek tako da bude oborena s nogu. Ipak, dobro je da se čuju i ovakvi stavovi. Ako ništa drugo, onda barem kao ozbiljno upozorenje - zaključio je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    5. oktobar 2016 | 10:21

    Ziveo veliki komandante! Ti si dobar putokaz da se treba boriti protiv zla a ne pomiriti se sa cinjenicom. Cena jeste velika, ali SLOBODA nema cenu.

  • Dejan Bajić

    5. oktobar 2016 | 11:10

    Ako Bog da

  • Нинјаго

    5. oktobar 2016 | 19:29

    У праву је.....а тада ће цео свет кренути на њих...и они неће жалити нуклеарне бомбе да се заштите...и...и...крај једног света.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA