MOGUĆE JE ČAK I U SRBIJI, SAMO AKO STE PRAKTIČNI: Uštedite čak 2.000 EVRA godišnje!

Red bi bio da naučite cake kako da uštedite novac bez previše truda i muke

  • 22

U slučaju da pripadate onoj grupi koja preživljava tako što večito presipa iz šupljeg u prazno, red bi bio da naučite cake kako da uštedite bez previše truda i muke i to čak do 2.000 evra godišnje.

Ovaj momak mesečno uštedi 400 evra, evo kako mu to polazi za rukom!

Nosite ručak na posao - na ovaj način na mesečnom nivou možete da sačuvate oko 4.500 dinara. Računica je laka, ako dnevno trošite 400 dinara, za 24 radna dana će vam trebati 9.600 dinara. Mnogo više nego da hranu pripremite kod kuće.

Štedite struju - Električnu energiju možete koristiti pametno, tako što ćete se priključiti na jefitiniju, noćnu tarifu između 22 sata i ponoći. Račun će vas obradovati jer će u najgorem slučaju iznos biti manji za 40 odsto. U najboljoj varijanti umesto 4.000 dinara, struju ćete platiti samo 2.000, prenosi "Blic".

Plaćajte sve račune na vreme - Mnoga gradska komunalna preduzeća svojim redovnim platišama obezbeđuju popuste. Tako na primer samo za Infostan godišnje možete da uštedite 5.220 dinara za stan od 60 kvadrata.

Ugasite kartice i dozvoljeni minus - Jednu od najčešće korišćenih bankarskih usluga, za koju je kamata visoka, u slučaju da ukinete, napravićete uštedu od minimum 1.500 dinara.

Foto: Freeimages/LotusHead Foto: Freeimages/LotusHead

Nakon svake plate novac stavljajte u banku - Ako na štedni račun automatski prebacujete 10 odsto svojih mesečnih primanja, možete poprilično da poboljšate materijalnu situaciju. Tako za platu od 40.000 dinara, vi u šteku odmah imate 4.000 dinara. Malo li je?

Popravite slavine - Za 10 kapi koje oteknu u nepovrat za jedan minut, na mesečnom nivou stajaće vas 170 litara vode. Kada se zna da dva kubika mesečno koštaju 90 dinara, na godišnjem nivou ćete tako spasiti više od 1.000 dinara.

Ne nervirajte se dok vozite - Nemojte voziti brzo, jer tako trošite do dva litara više na 100 pređenih kilometara. Kada se zna da prosečno vozilo u godini pređe 15.000 kilometara, jasno je da ćete na ovaj način u svom novčaniku zadržati čitavih 180 evra.

Printskrin: YouTube/TACVictoria Printskrin: YouTube/TACVictoria

Koristite povoljne pakete za mobilni telefon - Zaboravite na račune od 3.000 dinara mesečno uz novi telefon i 50 odsto više priče, jer ćete tako za upola smanjiti troškove. Umesto da vas paket košta 36.000 dinara, platićete tek 18.000 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Н.С.

    7. oktobar 2016 | 04:34

    Да ли се ви то шалите са нама? Можете да уштедите кад имате од чега. Имате људи који имају примања да и кад би јели сваки други дан, не би имали довољно. Они такве егзибиције изводе са бројем оброка, а не где ће ручати. Замисао је добра, али се не може применути.

  • Chodaboy

    7. oktobar 2016 | 08:03

    Pre svega, kubik vode je 1000 litara, a i ostali saveti su neubedljivi. Žena i ja imamo lepe plate u odnosu na dobar deo stanovništva (ok, ima i onih koji primaju duplo, ali su tek oni u manjini), i skoro svakog meseca smo primorani da provlačimo kreditnu karticu za najosnovnije potrebštine. Ne pijemo, ne pušimo, ne zalazimo u kladionice, ne izlazimo niti na ručkove niti noću u provod. Ali imamo dvoje dece, što je izgleda luksuz danas u Srbiji.

  • Vuki nacional

    7. oktobar 2016 | 05:09

    Jedite leba od juce ako ostane, tako mozete ustedeti od 50 do 100 eura godisnje. Ako pusite predjite na motanje duvana, a ako imate svoj internet pitajte komsiju da vam da sifru pa da placate po pola. Ali leba od juce pod obavezno!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA