≫ 

AUTO-BOMBA EKSPLODIRALA NA JUGOISTOKU TURSKE: Poginulo 18 ljudi (FOTO)

Poginulo je deset turskih vojnika i osam civila, kada su kurdski militanti detonirali bombu kod kontrolnog punkta u blizini policijske stanice

  • 0

Auto-bomba je eksplodirala kod policijske stanice u gradu Semdinli, na jugoistoku Turske. Poginulo je deset turskih vojnika i osam civila, kada su kurdski militanti detonirali bombu kod kontrolnog punkta u blizini policijske stanice.

Uhapšen osumnjičeni zbog napada na policijsku stanicu u Istanbulu

U napadu je povređeno najmanje 27 ljudi, od čega su 11 vojnici, što je potvrdila i turska vojska. Vozila Hitne pomoći su odmah izašla na teren. Turski mediji izveštavaju da je za napad odgovorna PKK, koja se smatra terorističkom grupom u Turskoj. Borci PKK su najaktivniji u planinskim oblastima, blizu granica sa Irakom i Iranom.

Još uvek nije utvrđeno da li je u ovom incidentu postojao bombaš samoubica.

Turske vlasti su bile u pripravnosti zbog mogućeg napada, pošto je na današnji dan pre 18 godina lider PKK, Abdulah Ocalan, uhapšten od strane turskih specijalnih snaga. Od tada je u zatvoru na ostrvu u blizini Istambula.

Čovek i žena za koje vlasti sumnjaju da su članovi PKK koji su pripremali auto-bombu, stradali su u subotu kada su detonirali bombu blizu prestonice Ankare.

Bombaški napadi u Turskoj su učestali još od prošlog leta, i do sada je stradalo više hiljada ljudi. Turske vlasti su za ove terorističke napade krivile i PKK, ali i Islamsku državu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA