POŽAR U NIŠU: Beba se nagutala dima, hitno prebačena u bolnicu! (FOTO)

Požar je izbio jutros oko 4.30 sati u izbegličkom naselju

  • 0

Sedmomesečna beba zadržana je na lečenju u niškom Kliničkom centru nakon što je jutros u zgradi njenih roditelja u Ulici Kosovske devojke 6, u izbegličkom naselju izbio požar.

Otac malog Vasilija, Miloš Nedeljković kaže da dete ima problema sa disanjem zbog udahnutog dima.

- Nadam se da nije teže povređen, primetili smo da je ošamućen i pospan, pa smo pozvali Hitnu pomoć. Moja supruga je sa njim u bolnici, dobro je da smom živi, mogli smo svi da izgorimo. Spasila nas je komšinica koja je sve probudila, pa smo istrčali napolje - priča Nedeljković.

Zaslužna za spas svojih komšija, Radojka Aleksić, koju je jutros oko 4.30 sati probudilo pucketanje, kaže da je videla da treperi sijalica, a da je zatim nestala struja.

- Istrčala sam u hodnik, dim je svuda bio pa sam trčala od jednih do drugih vrata i probudila sve komšije. Nismo mogli da gasimo vatru jer već devet meseci nemamo vode, nosimo je po kofama iz crkve jer je isključena zbog nekog duga prethodnih stanara. Srećom, čuvar iz Doma učenika je dotrčao sa protivpožarnim aparatom i gasio vatru dok nisu stigli vatrogasci - opisala je Aleksićeva nevolju koja ih je snašla.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U zgradi u kojoj je izbio požar živi petnaest familija uglavnom izbeglica i socijalno ugroženog stanovništva. Oni tvrde da su i pre požara imali velikih problema.

- Ovde ima dvadesetoro dece, trudnica, bolesnih ljudi, a nemamo vode. Niko nas nije obišao da nas pita kako nam je. Sad nas je i ova muka snašla, gde ćemo sada sa decom, bez struje i grejanja - kazala je jedna od stanarki.

Požar je izazvao strujomer koji se zapalio najverovatnije zbog preopterećenih električnih instalacija.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA