Digla se Loznica na noge: Nema lekara, stigla dodatna kontrola zbog smrti dečaka!

Borba lekara da Radenku spasu najpre ruku, a potom i život, nije dala željene rezultate i dečak je zbog infekcije preminuo u subotu 8. oktobra

  • 14

Ministarstvo zdravlja uputilo je danas ispekciju u Opštu Bolnicu u Loznici gde je lečen osmogodišnji Radenko Nikodinović koji je preminuo nakon preloma ruke. Paralelno, u toku je i unutrašnji nadzor koji spovode specijalisti iz te lozničke zdravstvene ustanove, a dr Dobrivoje Bojanić koga su roditelji označili kao odgovornog - uzeo je odsustvo.

OGLASIO SE INSTITUT ZA MAJKU I DETE: Detalji borbe lekara za život malog Radenka

U LOZNIČKOJ BOLNICI POČELA ISTRAGA: Smrt malog Radenka digla celu Srbiju na noge

TRAGEDIJA U SRBIJI: Dečak Radenko (8) slomio ruku, pa posle nekoliko dana umro! Roditelji krive lekara! (FOTO)

U procesu utvrđivanja odgovornosti u slučaju koji je potresao Srbiju i davanja smisla spletu okolnosti koji je doveo do smrti mališana od posledica infekcije šest dana nakon povrede ruke prvi korak su rezultati obdukcije, koja se danas obavlja u Beogradu. Rezultati obdukcije, prema raspoloživim informacijama, nikada ne budu istog dana, a neizvesno je kada će biti dostupne javnosti.

S druge strane, iz Bolnice u Užicu rezultate najavljuju za kraj nedelje, a u Ministarstvu zdravlja poručuju da neće biti zaštićenih.

Foto: Facebook/Janko Spasenovic Foto: Facebook/Janko Spasenovic

Nema zaštićenih

- Inspekcija će obaviti svoj posao profesionlano i nezavisno. Neće biti zaštićenih - rečeno je u Ministarstvu zdravlja, piše Blic.

Pomoćnik direktora lozničke Opšte bolnice, zadužen za hirurški sektor, dr Zoran Kovačević, rekao je danas da je cilj unutrašnjeg nadzora da se utvrde sve okolnosti pod kojima je došlo da tragične smrti malog Radenka.

- Opšta bolnica je preduzela sve mere u smislu izvođenja vanrednog unutrašnjeg stručnog nadzora nad radom naših službi i odeljenja i taj nadzor je u toku. Najiskusniji specijalisti bolnice će proći kroz svu dokumentaciju i uzeti izjave od svih zaposlenih koji su učestvovali u zbrinjavanju pacijenta, a zdravstveni inspektor iz Šapca je takođe obavio svoj posao u toku dana – rekao je dr Kovačević.

On je naglasio da pre završetka analize konkretnog slučaja nije u stanju da kaže ništa drugo i da na ono što je već u medijima objavljeno nema ništa da doda.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Rezultate kontrole očekuje do kraja sedmice, o čemu će obavestiti javnost, a kako je objasnio, rezultati obdukcije, koja se obavlja u Beogradu, nikada nije dostupan istog dana.

- I to podrazumeva određeni proces, ali da će i te informacije biti dostupne u narednom periodu.

Lekar uzeo odsustvo

Potvrdio je i da lekar kojeg roditelji preminulog dečaka okrivljuju za nesreću ne radi i da će narednih nedelju dana odsustvovati sa posla.

Tragedija kakva nije skoro zabeležena u lozničkom kraju dogodila se šest dana posle preloma ruke koji je dečak Radenko zadobio u nedelju 2. oktobra tokom igre. Pao je sa tobogana, a roditelji su ga istog dana prevezli do lozničke bolnice gde mu je na odeljenju ortopedije ukazana pomoć i stavljen gips. Prema tvrdnjama oca Milana i majke Zorice, dečak nije zadržan u bolnici iako je na ruci bio otvoren prelom, a komplikacije i temperatura javile se se kod kuće već iste večeri.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Tek u sredu, kada je bilo očigledno da se dečak ne oseća dobro i da je ruka modra, zadržan je na odeljenju, a iste večeri upućen u Institut za majku i dete u Beogradu.

Borba lekara da Radenku spasu najpre ruku, a potom i život, nije dala željene rezultate i dečak je zbog infekcije preminuo u subotu 8. oktobra oko 9.45. Obdukcioni nalazi trebalo bi da potvrde i razjasne sve detalje i uzroke tragičnog kraja deteta koje je u kraju bilo poznato po svojoj izuzetnoj spretnosti, vedrini i dobroti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja jedna

    10. oktobar 2016 | 17:19

    Ko se seca onog slucaja na Novom Beogradu, kada je kod starog merkatora kolima udaren decak, zena ocevidac utrcala u dom zdravlja pored, molila doktore da izadju da pomognu decaku, niko nije hteo...rekli joj da pozove hitnu. Digla se frka dva dana, doktori i dalje rade, zenu oblatili kako laze i gotovo... To je nas sistem...

  • Djile

    10. oktobar 2016 | 16:45

    Dokle vise vegeta doktori..sve to nam se desava u drustvu zato sto nestrucnost u svim oblastima dolazi do izrazaja.. Sve vise je vezara i kupljenih diploma.. Bruka i sramota

  • Јасмина

    10. oktobar 2016 | 17:09

    Инспекција ће обавити посао професионално и независно!?Добро и то да видимо.Претресите дипломе и стручност лекара.Проверите да ли су дипломе купљене,јер,овај лекар очигледно и не зна како изгледа факултет.Питање је,да ли зна и сијалицу да промени....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA