≫ 

Tužilaštvo pokreće istragu zbog smrti malog Radenka iz Loznice

Vršilac funkcije osnovnog javnog tužioca Zoran Nestorović, rekao je da je od lekara sa Instituta dobio obaveštenje o smrti Radenka Nikodinovića, ali krivična prijava još nije stigla

  • 5

Tužilaštvo u Loznici, pokrenuće istragu nakon smrti osmogodišnjeg dečaka Radenka Nikodinovića iz lozničkog sela Kozjak, koji je šest dana posle preloma ruke preminuo u Institutu za majku i dete u Beogradu.

OTVORENE PRELOME NIKADA NE TREBA UŠIVATI: Roditelji, evo šta treba da radite ako vam dete slomi neki deo tela

Digla se Loznica na noge: Nema lekara, stigla dodatna kontrola zbog smrti dečaka!

OGLASIO SE INSTITUT ZA MAJKU I DETE: Detalji borbe lekara za život malog Radenka

U LOZNIČKOJ BOLNICI POČELA ISTRAGA: Smrt malog Radenka digla celu Srbiju na noge

Vršilac funkcije osnovnog javnog tužioca Zoran Nestorović, rekao je za list "Novosti" da je od lekara sa Instituta dobio obaveštenje o smrti Radenka Nikodinovića, ali krivična prijava još nije stigla. Porodica još uvek nije preuzela dečakovo telo i zato se ne zna kada će biti sahrana.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Obdukcija je juče urađena, kako bi se ustanovio tačan uzrok smrti i šta je uzrokovalo sepsu. Inspekcija, koju je uputilo Ministarstvo zdravlja u lozničkoj bolnici ispituje da li je bilo propusta u lečenju osmogodišnjeg Radenka,  a istovremeno je naložen i spoljni stručni nadzor, što znači da će po nalogu Ministarstva zdravlja grupa specijalista iz drugih zdravstvenih ustanova razmotriti pojedinačno svaki korak od prvog prijema dečaka sa prelomom ruke u lozničku bolnicu: šta je preduzeto, da li su ispoštovani svi protokoli lečenja, da li se na osnovu simptoma koje je dete imalo moglo ranije ustanoviti da je nastupila infekcija.

Prema saznanjima ovog lista, doktor Dobrivoje Bojanić, koji je primio i lečio dečaka, uzeo je slobodne dane, a u bolnici je rečeno da odsustvovati sa posla nedelju dana.

- Nahranila sam ga u četvrtak poslednji put. Izljubio me je i rekao da me voli. Ne znam kako ću da živim bez njega. Tražio je vode, ali nisam mu mogla dati posle anestezije. U jednom momentu je rekao da ne može više da priča, a ja nisam ni slutila da je to poslednji put - kazala je neutešna majka Zorica.

Roditelji za smrt svog deteta krive lekara lozničke bolnice.

Foto: Facebook/Janko Spasenovic Foto: Facebook/Janko Spasenovic

- Kada smo Radenka prvi put odveli primio ga je dr Dobrivoje Bojanić, namestio mu ruku i stavio gips. Pirtom je rekao da je idealno, fantastično namešteno, jer je imao u planu ili da ga šalje u Beograd, ili da ga u Loznici operiše. Te iste večeri dete je već dobilo temperaturu. U sredu je počeo da halucinira, a doktor Bojanić je predložio da ostane u bolnici da bi ga sutradan, za svaki slučaj poslao u Beograd. Već tokom noći Radenko je transportovan u Insittut za majku i dete - priča neutešni otac Milan, pa dodaje:

- Tamošnji lekari urgentno su reagovali i kada sam u 6.15 u četvrtak pozvao bolnicu, on je već bio operisan. Ali ovo je samo početak naših muka. Stanje se komplikovalo, a lekar sa 25-godišnjim iskustvom je rekao da u životu nije video takvu ruku kao kod mog sina. On i njegove kolege pitali su se zašto gips nije skinut bar na putu između Loznice i Beograda da bi ruka mogla da diše.

Milan je gajio nadu do poslednjeg časa, i u petak uveče je spavao u kolima, jer nije želeo da se vraća kući.

- Njima (na VMA) svaka čast, jer ni oni nisu išli kući, njih četvorica, pokušavajući da ga spasu. Bez obzira na to što je moje dete umrlo na njihovim rukama, znam da su dali sve od sebe - završio je priču Milan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mia

    11. oktobar 2016 | 09:57

    Samo me zanima kada je bilo koji lekar odgovarao za svoje greske?

  • Leskovac

    11. oktobar 2016 | 10:14

    Sauces porodici.ovo treba na lomacu

  • MM.cistacica .

    11. oktobar 2016 | 09:29

    Niko da shvati da se diplome kupuju , to znaci : da bogati ubijaju nasu decu i treba im suditi kao ubicama MM.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA