ON JE BIVŠI POLICAJAC I VOĐA NAJVEĆEG NARKO-KARTELA U MEKSIKU: Upoznajte El Menča, naslednika El Čapa (FOTO)

Narko-dileri "Halisko kartela nove generacije" (CJNC), nekada El Čapovi pioni, okrenuli su se protiv svog bivšeg gospodara

  • 3

Za manje od četiri godine, jedna slabo poznata kriminalna banda koju predvodi bivši policajac, izrasla je toliko da može da nasledi najozloglašenijeg narko dilera Hoakima El Čapa Guzmana u borbi za dominaciju meksičkim podzemljem.

EL ČAPOV SIN OTET: Članovi rivalskog kartela upali u luksuzni restoran i kidnapovali ga!

Narko dileri "Halisko kartela nove generacije" (CJNC), nekada El Čapovi pioni, okrenuli su se protiv svog bivšeg gospodara i počeli da mu otimaju teritoriju potkupljujući korumpirane policajce.

Na njihovom čelu je bivši policajac Nemesio Oseguera zvani El Menčo koji je uspeo da u relativno kratkom roku napravi imperiju na uštrb slabijih rivala.

Brzina njegovog uspona pokazuje koliko se brzo moze promeniti odnos snaga u meksičkom narko biznisu u kome se obrću milijarde dolara, prenosi Rojters.

Ubistva tokom krvavog napretka Halisko kartela dostigla su vrhunac tokom predsednika Enrike Penja Nijeta koji se zarekao da će uspostaviti red i zakon kad je dosao na vlast krajem 2012. godine.

Penja je u početku imao uspeha, i samo četvorica sa spiska 37 najtraženiijih šefova narko mafije iz 2009. godine su danas na slobodi dok su ostali mrtvi ili zatvoru.

Ali predah je bio kratak u novom talasu nasilja između kartela u julu i avgustu ove godine ubijeno je 3.800 ljudi što pokazuje da vlada nije uspela da porazi kartele jer su stare ubrzo zamenili novi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ugljesa

    11. oktobar 2016 | 09:48

    Vodje srpskih narko kartela nisu bivsi vec trenutni policajci

  • Staša

    11. oktobar 2016 | 09:41

    I on ce uskoro zavrsiti kao El Capo, ako ne i gore...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA