≫ 

Predstavljanje knjige "Tragedija jednog naroda" u izdanju Službenog glasnika!

Na predstavljanju su, osim autora Momčila Đorgovića, govorili Latinka Perović, Đuro Šušnjić i Gojko Tešić, a prvo izdanje knjige rasprodato je u rekordnom roku

  • 0
Foto: Promo Foto: Promo

Juče je predstavljena knjiga Tragedija jednog naroda, Šta ljude u Srbiji nagoni da rade protiv sebe Momčila Đorgovića u izdanju Službenog glasnika.

Autor navodi šta je novo o nama saznao u istraživanjima koja je prezentirao u ovoj knjizi:

- Saznao sam da živimo na izuzetno dinamičnom imigracionom području gde su doseljavanja brzo gradila nove i razgrađivala postignute identitete. Iz zaostalih predela Balkana doseljavali su se ljudi zaostale svesti, a u Srbiji nije bilo jake industrije, kao ni same države koji bi tu svest modernizovali.

Događalo se da oni sa takvom svešću preko "narodnih" stranaka ulaze u države i državne institucije prilagođavajući svojim koristima, a i fantazijama. Gotovo svaka elita u novijoj istoriji je završavala van Srbije, a mi danas govorimo da hiljade mladih sa diplomama odlazi u svet, što je zapravo bekstvo srednje klase preko svojih potomaka.

Na pitanje o motivu lokomotive i tunela na korici knjige autor odgovara:

- U modernoj istoriji sve političke i društvene revolucije su nazivane lokomotivom istorije. Označavala je brz i snažan, nezaustavljiv progres i mi smo nekoliko puta bili ukrcani na tu lokomotivu istorije, ali smo umesto u napredak, završavali u tunelu.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA