DETALJI IZ VIKILIKSOVIH TAJNIH DOKUMENATA: Hilari Klinton zna da Katar i Saudijci finansiraju ISIS

Treći deo poverljivih pisama sadrži još 1.190 poruka, a do sada je objavljeno već oko 4.000 pisama

  • 7

Sajt Vikiliks objavio je u utorak treći deo poverljivih pisama Džona Podestija, predsednika predizborne kampanje demokratske kandidatkinje za predsednika SAD Hilari Klinton, u kojima ona navodi da Katar i Saudijska Arabija tajno finansiraju Islamsku državu.

VIKILIKS OBJAVIO JOŠ HILARINIH MEJLOVA: Hiljade prepiski više nisu tajna!

Treći deo sadrži još 1.190 poruka, a do sada je objavljeno već oko 4.000 pisama.

- Moramo da iskoristimo svu svoju diplomatiju i tradicionalna obaveštajna sredstva kako bismo izvršili pritisak na vlasti Katara i Saudijske Arabije koji tajno finansiraju i tehnički podržavaju ISIS i druge radikalne sunitske organizacije u regionu - navodi Klintonova u jednoj od poruka.

Pored toga, ona navodi da lojalnost kurdskih vlasti Sjedinjenim Američkim Državama može, takođe, da utiče, na dalje korake Saudijske Arabije i Katara, prenosi Sputnjik.

- Ti napori biće učvršćeni na račun privrženosti kurdske regionalne vlade. Žitelji Katara i Saudijske Arabije biće prinuđeni da balansiraju između borbe za dominaciju u sunitskom svetu i posledica pritiska SAD -dodaje kandidatkinja za predsednika SAD.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA