ZAGREPČANE PROBUDIO VELIKI POŽAR: Kuljao crni dim, vatrogasci spuštali ljude sa petog sprata (VIDEO)

Požar je izbio na petom spratu zgrade pa se proširio na stan na šestom spratu, tačnije, samo na balkon stana na šestom spratu

  • 0

Jutros pre sedam sati izbio je požar u zgradi u zagrebačkom naselju Savski gaj, a kako je saopštila policija, jedna osoba je prevezena u bolnicu Rebro.

DIM KULJA NAD BERLINOM: Gori zgrada koja je simbol cele Nemačke! (VIDEO)

Policija, osim toga da su pozvani u 06.50  za sada ne daje druge informacije. Požar je ugašen oko 8.30.

Komandant vatrogasne stanice Novi Zagreb rekao je za Index kako je požar izbio na petom spratu zgrade pa se proširio na stan na šestom spratu, tačnije, samo na balkon stana na šestom spratu.

Još se ne zna uzrok požara, to će se utvrditi istragom.

- Kad smo došli stan je već bio u plamenu, u stanovima je bilo više osoba koje se nisu mogli spustiti pa smo im mi pomogli. Jedna osoba se nagutala dima te je prevezena u bolnicu - rekao je komandant.

Dodao je kako je donji stan kompletno izgoreo i da su angažovali dodatne snage jer im sledi "raskapanje i saniranje štete."

- Danas u 06.50 sati, Kancelarija za upravljanje u hitnim situacijama primila je obaveštenje od operativnog centra Javne vatrogasne jedinice Grada Zagreba o požaru u stanu u stambenoj zgradi u Novom Zagrebu, Remetinečka cesta 79, V sprat. Na mesto intervencije izašla Javna vatrogasna jedinica Grada Zagreba, dežurna ekipa Kancelarije za upravljanje u hitnim situacijama, policijski službenici područne policijske stanice policijske uprave zagrebačke i radnici Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, a u gašenju požara učestvovalo je 8 vatrogasnih vozila Javne vatrogasne jedinice Grada Zagreba. Požar stana uspešno je ugašen, ali na žalost jedna osoba je povređena i hospitalizovana. Uzrok požara za sada nije poznat sve dok službenici Policijske uprave zagrebačke ne obave uviđaj - saopštili su iz Kancelarije za hitne situacija Grada Zagreba.

Snimak požara u Savskom gaju, pogledajte ovde:

(Telegraf.rs / Izvor: index.hr)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA