≫ 

Verovali ili ne, INCEST je samo u ovim slučajevima kažnjiv u Srbiji!

Ljubav i seksualni odnosi bi trebalo da budu neka od najlepših osećanja, međutim, i kada su ona u pitanju, postoje određene granice

  • 10

U velikom broju zemalja incest se tretira kao krivično delo, za koje je određena zakonska kazna. Međutim, to nije slučaj sa svim zemljama, pa u nekim incest ne samo da nije kažnjiv, već je praktično legalan. Srbija je, nažalost, među njima!

 

UŽAS KAKAV SRBIJA NE PAMTI: Stravična ispovest silovane devojčice (13) kojoj je brat oduzeo nevinost!

 

Naime, prema članu 197 krivičnog zakonika Republike Srbije, incest kao krivično delo postoji samo ukoliko je došlo do polnog odnosa između punoletnog i maloletnog srodnika, ili ako je u pitanju silovanje, što potpada pod potpuno drugi član krivičnog zakonika.

 

U zakonu piše: "Punoletno lice koje izvrši obljubu ili sa njom izjednačen čin sa maloletnim srodnikom po krvi u pravoj liniji, ili sa maloletnim bratom ili sestrom, kazniće se zatvorom do tri godine.  Međutim, ukoliko su srodnici punoletni, imaju seksualne odnose dobrovoljno, kazna ne postoji.

 

Printksin: solidarnost.org.rs

Printksin: solidarnost.org.rs

 

- Kod nas se ne kažnjava ni seksualni odnos dva muškarca, ili dve žene, pa se ne kažnjava ni odnos dva srodnika, naravno, ako su punoletni. Ako bi u zakonu bio definisan incest kao krivično delo, naravno, osim ako je u pitanju seksualni odnos sa maloletnim licem ili silovanje, onda bi trebalo da se definiše i kažnjava i gej odnos - smatra stručnjak krivičnog prava, advokat Nenad Vukasović, koji dodaje da na slučajevima incesta treba da poradi društvo, jer je to pitanje moralnih načela. 

 

Kako kaže, decu od malih nogu treba vaspitavati i objašnjavati im šta je dobro a šta ne, a ne kroz zakon.

 

Međutim, bez obzira na moralna načela kojih bi svaka normalna osoba trebalo da se drži, ne možemo a da ne primetimo da je u našem zakonu ispuštena jedna važna kategorija, koja bi predvidela kaznu za polne odnose između punoletnih srodnika. Jer, ako ćemo kao društvo, ali i kao pojedinci da gledamo na incest kao na normalnu pojavu u društvu, ne možemo da ostanemo ravnodušni, i da se ne zapitamo da li je normalno stupanje oca u seksualni odnos sa punoletnom ćerkom. Jer, naš zakon ovu vrstu seksualnog čina ne zabranjuje!

 

Ljubav i seksualni odnosi bi trebalo da budu neka od najlepših osećanja, međutim, i kako su ona u pitanju, postoje određene granice. Krvno srodstvo bi trebalo svakako da bude jedna od njih.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dina

    12. oktobar 2016 | 23:14

    pa nije to za zatvor,nego za ludnicu

  • Dr za rock and roll....

    12. oktobar 2016 | 22:27

    Ma ja bi njima.... ali dzaba, bolesna bagra je bomsna bagra

  • citateljka

    12. oktobar 2016 | 22:12

    Nikakvo cudo - u Srbiji je sve sa "rupama" a ponajvise zakon...i glave politicara!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA