"ČIZMAŠI" pobednici 6. festivala TV serija

Dodelom nagrada Zlatna antena sinoć je završen šesti, međunarodni, Festival domaćih igranih serija FEDIS. Nagradu za najbolju seriju u protekloj TV sezoni dodeljena je seriji “Čizmaši” u produkciji Radio televizije Srbije

  • 1

Specijalna nagrada Zlatna antena za sveukupan doprinos domaćoj TV produkciji dodeljena je legendarnoj glumici Jelisaveti Seki Sablić i scenaristi Gordanu Mihiću.

SVI NA FESTIVAL SERIJA! U trci za najbolje "Andrija i Anđelka", "Bićemo prvaci sveta", "Čizmaši" i "Komšije" (VIDEO)

Nagradu za najbolju glumicu dobila je Nina Janković iz serijeVere i zavere”, za najboljeg glumca njen kolega Bojan Žirović. Najboljim glumačkim parom proglašeni su Sloboda Mićalović i Miodrag Dragičević iz serije “Čizmaši”, kod je Zlatna antena za režiju dodeljena Darku Bajiću za seriju “Prvaci sveta”.

Foto: Profimedia/IPA Foto: Profimedia/IPA

Najbolju muziju napisala je Irina Dečermić za “Čizmaše”, najbolji scenario Nataša Drakulić za “Prvake sveta”, najbolju fotografiju uradio je Đorđe Družetić za seriju “Komšije”, a najbolju montažu Filip Dedić za seriju “Prvaci sveta”. Dragica Laušević dobitnica je nagrade Zlatna antena za najbolji kostim u TV serijama “Komšije” i “Prvaci sveta”.

Povelje za zapežene uloge dodeljene su glumcima: Stefanu Radonjiću i Mileni Radulović (Prvaci sveta), Miodragu Radonjiću i Hristini Popović (Čizmaši), Urošu Jovčiću I Anji Mit (Komšije) i Valentinu Vencelu i Nadi Šargin (Vere i zavere).

Foto: Promo Foto: Promo

Ostvarenju Andrija i Anđelka, dodeljena je Povelja za unapređenje domaćeg igranog programa, a Sonji Damnjanović za zapažene glumačke role u nekoliko serija: Naša mala klinika, Sva ta ravnica, Vojna akademija i Jagodići.

Finalne večeri festivala FEDIS, biće upriličen i koncert songova iz naših najpopularnih TV serija koje će izvoditi dramski sopran Zorana Iđuški, a manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Gradske opštine Čukarica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    12. oktobar 2016 | 20:38

    Sve cestitke , Cizmasima ! Ali , I druge serije su divne , I savremene ! Sa zadovoljstvom , ih gledamo I kada su reprizirane !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA