Kako izgleda život geja u Avganistanu (VIDEO)

Njegov život protiče u večitom skrivanju i strahovanju da će ga uhvatiti, obesiti, proterati, da će ga partner napustiti iz straha da će biti razotkriveni

  • 4

Mladić pod pseudonimom Dafud je Avganistanac koji je sa 18 godina otkrio da je homoseksualac i da je ovo opredeljenje u državi u kojoj živi opasno po život. 

DEČAK KOJI JE ZADIVIO SVET: Stao je ispred 11.000 ANTI-GEJ demonstranata i poručio im OVO (FOTO)

Kada je Dafud prvi put shvatio da ga privlači isti pol, već je bio veren s devojkom, iako nije dao pristanak da želi taj brak. Ugovoreni brakovi su sasvim normalna pojava u Avganistanu, tako da je Dafud morao da pristane na sve što je njegova porodica zahtevala.

- Kada sam prvi put imao intimne odnose sa muškarcem shvatio sam da sam seksualno osvešćen. Grlio me je i mazio i tada sam se osećao kao da sam u nekom drugom svetu. Želeo sam da otkažem venčanje, jer od trenutka kada sam spavao sa muškarcem nisam imao više nikakvu želju za erotskim odnosom sa ženom - kaže Dafud.

Dafud je bio veoma vezan za svoju prvu ljubav, čak su odlučili i da se vere u tajnosti, ali onda ga je partner napustio.

- U Avganistanu je skoro nemoguće  da se javno opredelite kao homoseksualac. Čak i ukoliko to dobro krijete, ako vas otkriju, vrlo verovatno će vas obesiti. Verovatno se moj prvi parner toga i plašio i zato me je napustio - kaže Dafud.

BRITANCI GA POSLALI NA ROBIJU JER JE GEJ: A onda su postali najveći pobornici prava homoseksualaca (FOTO)

Foto: Profimedia/Wavebreak Foto: Profimedia/Wavebreak

Iako je bio veoma povređen nakon raskida, Dafud je našao novu ljubav i i dalje sanja da se razotkrije i venča sa svojim dečkom.

- Jednom su se dvojica homoseksualaca razotkrili. Čak su i napravili ručak u hotelu da obeleže svoje venčanje. Međutim odmah nakon toga jedan je zatvoren, a drugi je morao da pobegne iz države - objašnjava Dafud.

Njegov život protiče u večitom skrivanju i strahovanju da će ga uhvatiti, obesiti, proterati, da će ga partner napustiti iz straha da će biti razotkriveni.

- Ponekad se pitam zašto nas je Bog stvorio ovakvima, a nije nam dozvolio da budemo slobodni. Šta nije u redu sa nama, da li je moguće da me osoba koju ne smem da poželim čini ovoliko srećnim - priča Dafud.

- Moja porodica, prijatelji, društvo, niko ne zna da sam gej - kaže on.

Video snimak možete pogledati ovde: BBC

(Telegraf.rs / Izvor: BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • amerika

    14. oktobar 2016 | 06:46

    Trebali bi I u avganistanu,da odrze gay paradu...

  • sale71

    14. oktobar 2016 | 07:09

    Budaletina

  • Marija

    14. oktobar 2016 | 03:50

    More bre zabole me za gejeve u Avganistanu i bilo gde u svetu, daleko im lepa kuća i njihova četri zida

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA