≫ 

O akciji ovog srpskog grada se priča: Ko prijavi komšiju, dobije pola para od kazne

Leskovac ima ideju...

  • 2

Problem divljih deponija u Leskovcu ponekad deluje kao nerešiv jer neke niču na istim mestima i po tri, četiri puta nakon što ih nadležne službe očiste.

Šta bi vozač u Srbiji trebalo da uradi u saobraćaju da ostane BEZ DOZVOLE?

Najveći problem je sa smetlištima na Hisaru, u Đermanovićevoj ulici, u naselju Slavka Zlatanovića, a možda bi ona zauvek i nestala kada bi se promenila politika kažnjavanja prema onima koji bacaju smeće, piše Jugmedia.rs.

- Najbolje rešenje je da se promeni zakon i da svako ko prijavi onog ko baca smeće bude i nagrađen za to. Počinilac plati kaznu, a pola od te kazne ode u budžet dok se pola nagrade da savesnom sugrađaninu koji je prijavio, recimo, svog komšiju da je zagadio okolinu - predlaže načelnica leskovačke Uprave za zaštitu životne sredine Bobana Stošić, a prenosi Jugmedia.rs.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ona tvrdi da je bilo odvažnih građana koji su se odlučivali na ovakav korak, ali da su zbog toga kasnije imali problema.

- Došao je kod mene u kancelariju čovek iz jednog obližnjeg sela i prijavio svog komšiju kako baca smeće, pesticide i ostali opasan otpad u reku. Onda nas je zamolio da nikako ne otkrivamo da ga je on prijavio jer se plašio da će mu taj komšija pocepati sve plastenike - kaže Stošićeva.

Kazna za nesavesno bacanje smeća je i do 50.000 dinara, ali je očigledno da se kazne niko nije uplašio jer je leskovačka Komunalna policija do sada uputila svega 7 prekršajnih zahteva sudu zbog deponovanja smeća na javnim površinama.

Bar desetak deponija na teritoriji grada konstantno se obnavlja, iako ih Uprava za zaštitu životne sredine u saradnji sa Komunalcem i PWW-om svakog vikenda uklanja.

(Telegraf.rs/Jugmedia.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • momazver

    14. oktobar 2016 | 18:05

    Nije kazna za takvu svinjariju udariti po novčaniku, već BATINOM PO LEDJIMA!

  • Putin R.S

    15. oktobar 2016 | 11:23

    To vam je super ideja. Ja ne volim cinkarose ali mislim da je trenutno jedini nacin da se ovome stane na put. Ja sam pre par meseci pecao na Toplici sa prijateljem i ladno neka osoba prosula djubre puna stakla, flasa i kojekakvog sr..a pored nas, a kontejner je stajao 50-tak metara nize.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA