Stefanović: Manji broj krađa i krivičnih dela u Aleksincu

Stefanović, koji je obišao Policijsku stanicu u tom gradu, istakao je da postoji prostora za unapređenje bezbednosti, posebno u oblasti saobraćaja i da je zato potrebno uložiti više energije u cilju sprečavanje saobraćajnih nezgoda

  • 3

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas u Aleksincu da se u toj opština beleži pad krađa i teških krivičnih dela i da je stanje opšte bezbednosti na zadovoljavajućem nivou.

Nikolić: Nemamo nameru da uđemo u NATO

Stefanović, koji je obišao Policijsku stanicu u tom gradu, istakao je da postoji prostora za unapređenje bezbednosti, posebno u oblasti saobraćaja i da je zato potrebno uložiti više energije u cilju sprečavanje saobraćajnih nezgoda.

Foto: MUP Foto: MUP

– Ministarstvo unutrašnjih poslova posebnu pažnju posvećuje problemu nasilja u porodici i borbi protiv droge i narkomanije – rekao je Stefanović naglasivši da su policajci u Aleksincu spremni da neumorno rade kako bi taj grad bio siguran i kako bi se građani osećali bezbedno.

Govoreći o projektu „Policija u zajedinici“, Stefanović je istakao da je cilj Ministarstva unutrašnjih poslova da u svakom mestu bude što više pozornika na ulici.

Foto: MUP Foto: MUP

– Naša ideja je da pozornik, policajac koji hoda vašom ulicom, vašim delom grada, bude u kontaktu sa građanima, ljudima koji rade u lokalnoj samoupravi i savetima, jer građani u saradnji sa policijom mogu da doprinesu da bezbednost bude veća – rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Cilj nam je, kako je istakao, da policiju približimo građanima, učinimo da se osećaju bezbedno i da imaju poverenje u policijske službenike.

Foto: MUP Foto: MUP

Pre obilaska Policijske stanice, ministar Stefanović poručio je deci, koja su u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja i MUP-a prisustvovala edukativnoj predstavi „Pažljivko“, da su policajci tu da štite decu i brinu o njihovoj bezbednosti i da im se zato uvek mogu obratiti ukoliko imaju problem.

– Policija je tu zbog vas, da brine o vašoj bezbednosti, da vas čuva i zato im se uvek možete obratiti – rekao je Stefanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    15. oktobar 2016 | 00:02

    Kad bi samo.on i ostala gospoda znali kakvih sve drugih problema ima u Aleksincu....Nemastina,beznadje,mladi bez izlaza,sela bez ljudi,posla ni za lek.....

  • Стефан

    14. oktobar 2016 | 23:54

    Ma daj bre, dripci haraju selima i gradom, niko im ne staje na put da ne bi imali privatni problem sa njima, i polocija i pravosudje u haosu!!!

  • Slobodan

    15. oktobar 2016 | 08:13

    U celoj srbiji je tako.Samo su ubistva u porastu sine nebojša

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA